Transferin gözdeleri Nene ve Diego

Futbolda 2012 - 2013 sezonu ara transfer dönemi 4 Ocak Cumartesi günü resmen başlayacak ama transfer haberleri gündemdeki sıcaklığını koruyor. Zirvede ise Nene ve Diego var.

Transferin gözdeleri Nene ve Diego
03 Ocak 2013 Perşembe 11:07 tarihinde eklendi.

 

Şimdiye kadar spor sayfalarında yayınlanan transfer haberlerinde, Türk takımlarıyla ismi en çok anılan yıldız futbolcular sıralamasının zirvedeki ismi, PSG’de oynayan golcü futbolcu Nene’nin olduğu ortaya çıktı. Interpress’in araştırmasında, ilk yarının başlamasıyla birlikte yazılı basında bugüne kadar toplam 120’den fazla futbolcu hakkında 12 binden fazla transfer haberinin çıktığı saptanırken, Beşiktaş’ın golcü arayışları içinde yer alan Nene’nin 836 haberde isminin yer aldığı görüldü.
 
Yapılan incelemeye göre, Ağustos ayında başlayan birinci yarı boyunca hem Fenerbahçe hem de Galatasaray’ın transfer gündemine giren, oyun kurucu mevkiinde dünyanın sayılı futbolcularından biri olan Diego, hakkında yayınlanan 731 transfer haberiyle ikinci sırayı aldığı tespit edildi. Üçüncü sırada ise hakkında çıkan 595 haberle, İnter’in Hollandalı orta saha oyuncusu Sneijder yer aldı.
 
Yapılan aynı incelemede, ilk yarıda yayınlanan transfer haberlerinde en çok ismi geçen futbolcular arasında 250 haberi geçen diğer oyuncuların, Gökhan Süzen, Ziegler, Reyes, Webo, Andre Santos, Volkan Şen ve Alper Potuk olduğu belirledi.

CİHAN