Transseksüel saldırısı protesto edildi

Mersin'in merkez Yenişehir İlçesi'nde 'Deniz' adını kullanan transseksüelin, 3 kişinin sopalı ve döner bıçaklı saldırısına uğraması, LGBT'liler tarafından protesto edildi.

Transseksüel saldırısı protesto edildi
26 Aralık 2013 Perşembe 19:58 tarihinde eklendi.
 
Aralarında Trans Blok, Siyah Pempe Üçgen, Sosyal Politikalar Cinsiyet Kimliği ve Cinsel Yönelim Çalışmaları Derneği, Kaos Gey ve Lezbiyen Kültür Araştırmalar ve Dayanışma Derneği, Queer Adana, Zeugmadi Gaziantep, Sosyalist Yeniden Kuruluş Partisi, Toplumsal Ekolojik Dönüşüm Derneği, Dersin LGBT Oluşumu, Antalya Pembe Carreta, Moel Eskişehir LGBT, Malatya Homofobi ve Trasfobi Karşıtı Gençlik İnisiyatifi, Mersin Kadın Platformu üyelerinin bulunduğu 100 kişi, İnönü Mahallesi Koshimoto Sokağı'nda bir araya geldi. Kalabalık, 'Toplumsal cinsiyet oldu bize cinayet', 'Adalet kan kokutur', 'Deniz için buradayız, hiçbir yere gitmeyiz', 'Yeter artık nefretin, öldürmekle bitmedim', 'Trans kadınlar onurumuzdur', 'Nefret vurdu, devlet uyudu', 'Nefrete esir olmuş kalbiniz kurusun' sloganları attı.
 
Grup adına açıklama yapan LGBT Sözcüsü Tuna Şahin, transseksüel Deniz'e yapılan saldırının kabul edilemez olduğunu belirterek, şunları söyledi:
 
"Transseksüel seks işçisi arkadaşımız Deniz, sopalı ve döner bıçaklı saldırıya uğradı. Saldırıda feci şekilde dövülen arkadaşımızın, aldığı bıçak darbelerinden dolayı yüzünde derin kesikler oluştu. Deniz şu anda hastanede ve doktor kontrolü altında tutuluyor.

Henüz sağlık bir ifade dahi veremedi. Bu saldırıyı gerçekleştirenler, burası sanki dağ başıymış gibi ortadan kayboldular. Deniz'e saldıran insanlığından çıkmış caniler, bir cana kastetme canavarlığını gösterirken ağızlarından 'Sizi burada istemiyoruz, defolun gidin buradan' şeklinde transfobik nefret kusuyorlardı.Bu canilere sesleniyoruz; Bu ne kibirdir, vahşiliktir? Hiç kimsenin kedinden farklı olanı istememe ve barındırmama hakkı yoktur."
 
Tuna Şahin'in konuşmasının ardından bir süre daha slogan atan grup daha sonra 10 dakikalık oturma eylemi yaptı. 

DHA