Triatlon Milli Takımı'na İtalyan teknik koordinatör

Türkiye Triatlon Federasyonu Yönetim Kurulu, olimpiyatlar öncesi devrim niteliğinde bir karar alarak, İtalya Milli Takımı Antrenörü ITU onaylı Andrea Gabba'yı Milli Takım Teknik Koordinatörlüğü'ne getirdi.

Triatlon Milli Takımına İtalyan teknik koordinatör
10 Şubat 2013 Pazar 18:57 tarihinde eklendi, 1.290 kez okundu.

 

 
Türkiye Triatlon Federasyonu Başkanı Hamdi Güneş, milli takımdaki yeniden yapılanma sürecinde teknik ekibin, Andrea Gabba'nın bilgi ve tecrübesinden yararlanacağını ve başarıyı yakalayacaklarını söyledi.
 
İtalyan teknilk adam Adrea Gabba, İzmir'de devam eden 34 sporcu ve 4 antrenörün katıldığı milli takım kampını ziyaret etti.  
 
Türk Milli Takımı Başantrenörü Mert Onaran, yardımcıları Alper Tolga Köksoy. Zekeriya Yücetürk ve Zülfü Karabulut ile tanışan Andrea, sporcuların da katıldığı toplantıda başkan Güneş'e Türk Milli Takımı'nın başarısı için söz verdiğini belirtti.  
 
Triatlonda başarının çok çalışmaktan geçtiğini, bu yüzden çok antrenman yapmak gerektiğini anlatan Andrea Gabba, ulaslararası olimpiyat, dünya ve Avrupa şampiyonalarında elde edilen başarılar ve derecelerden örnekler verdi. Kampta izlediği Türk Milli Takımı'nın hazır olmadığını belirten Andrea Gabba, şöyle konuştu:
 
''Türkiye altyapı konusunda çok zengin sporcu kaynağına sahip. Bugünden başlayarak öncelikle Uluslararası kupalar ve Avrupa Şampiyonalarından toplayacağımız puanlarla Dünya şampiyonasının ve olimpiyatların yolunu açacağız. Çok çalışarak başarı elde edeceğimize inanıyorum." 
 
Milli Takımlar Başantrenörü Mert Onaran, Avrupa'da başarısını kanıtlamış olimpiyatlara sporcu hazırlamış bir teknik adam olan Andrea Gabba ile daha da güç kazandıklarını belirterek, kampın da çok başarılı geçtiğini söyledi. Hedeflerinin önce Alanya'da yapılacak Avrupa Şampiyonasında dereceye girmek, asıl hedeflerinin de olimpiyatlar olduğunu belirten Mert Onaran, başarı kon jusunda sporcularına güvendiğini dile getirdi.
 
Toplantıda konuşan Türkiye Triatlon Federasyonu Başkanı Hamdi Güneş, görev süresinin 2. döneminde Gençlik ve Spor Hizmetleri Genel Müdürü ile Gençlik ve Spor Bakanı'na başarı ve olimpiyatlara katılma sözü verdiğini hatırlatarak, şunları söyledi:
 
''Yeni yönetimimizle yeniden yapılanma süreci başlattık. Yeni ve zaten içimizde olan bir teknik ekiple yola devam ediyoruz. Bu konuda tek eksiğimiz Avrupa tecrübesiydi. Bu açığımızı da Uluslararası federasyonumuzun da önerisi ile İtalya Milli Takım Antrenörü Andrea Gabba ile kapatacağız."
 
Güneş, milli takımdaki yeniden yapılanma sürecinde teknik ekibin, Andrea Gabba'nın bilgi ve tecrübesinden yararlanacağını ve başarıyı yakalayacaklarını söyledi.