Tromsö Beşiktaş'ı bekliyor

Beşiktaş'ın 22 Ağustos Perşembe günü Tromsö ile oynayacağı UEFA Avrupa Ligi Play Off ilk maçı öncesi, müsabakanın oynanacağı Alfheim Stadı'nda hazırlıklar sürüyor.

20 Ağustos 2013 Salı 23:16 tarihinde eklendi.
8 bin kişi kapasiteli Alfheim Stadı'nın UEFA Avrupa Ligi Play Off maçı için kapasitesinin yaklaşık 6 bine düşürüleceği öğrenildi.

Zemini suni çimle kaplı olan Alfheim Stadı'nda bu akşam Tromso 17 yaş altı takımının oynadığı karşılaşma öncesi genç oyuncular Beşiktaş maçı ile ilgili görüşlerini ifade ettiler. Tromsö'nün sakat oyuncularının fazla olmasını nedeniyle Beşiktaş karşısında daha da zorlanacağını dile getiren genç oyuncular, Beşiktaş'ın mücadeleyi kazanan taraf olmasının normal bir durum olacağını ifade ettiler.
 
Mediehuset İtromso Gazetesi muhabiri Oyvind Sivertsen maçın mutlak favorisinin Beşiktaş olduğunu söylerken, sadece soğuk havanın Norveç ekibinin avantajına olacağı söyledi. 
 
Beşiktaş, yarın saat 10.00'da Sabiha Gökçen Havalimanı'ndan hareket edecek özel bir uçakla Tromsö'ye hareket edecek ve saat 21.00'da maçın oynanacağı Alfheim Stadı'nda son antrenmanını yapacak. Siyah-beyazlı ekibin teknik direktörü Slaven Bilic ise Alfheim Stadı'nda yarın saat 20.30'da Tromsö maçı ile ilgili bir basın toplantısı düzenleyecek.
 
Tromsö takımı mücadele öncesi son antrenmanını yarın saat 17.00'de Alfheim Stadı'nda gerçekleştirecek. Tromsö Teknik Direktörü Agnar Christensen yarın saat 18.00'da basın mensuplarının sorularını yanıtlayacak.
 
TROMSO'DE HAVA SADECE 4 SAAT KARARIYOR 
 
Öte yandan Tromsö'de hava sadece 4 saat kararıyor. Saat 23.00'da kararmaya başlayan hava, saat 03.00'da yeniden aydınlanırken yılın bu döneminde Tromsölüler güneş ışığından sadece 4 saat mahrum kalıyorlar. Ayrıca Avrupa'nın en kuzey noktalarından birinde yer alan Tromsö'de hava soğuk ve yağmur yağışlı. Maç günü de hava sıcaklığının yaklaşık 10 derece olacağı bildirildi.

DHA