Troya Satranç Turnuvası başladı

Çanakkale'de bu yıl 21'incisi düzenlenen Uluslararası Troya Satranç Turnuvası başladı

Troya Satranç Turnuvası başladı
19 Ağustos 2013 Pazartesi 15:58 tarihinde eklendi.

Çanakkale Ticaret ve Sanayi Odası Kongre ve Fuar Merkezi'nde başlayan turnuvanın resmi açılışına Satranç Federasyonu Başkanı Gülkız Tülay da katıldı. 1993 yılında Çanakkale Satranç Derneği’nin girişimiyle başlayan ve geleneksel hale gelen Uluslararası Troya Satranç Turnuvası'na ilgi büyük oldu. Çeşitli yaş gruplarından oyuncuların karşılaştığı turnuva, Çanakkale 1915 Satranç Kulübü öncülüğünde, Türkiye Satranç Federasyonu, Çanakkale Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü ve Çanakkale Belediyesi’nin katkıları ile düzenleniyor. Turnuvaya Azerbaycan, Gürcistan, İran, Irak, Almanya, Kırgızistan ve Türkmenistan olmak üzere, 6 ülkeden üst düzey satranç oyuncuları katılıyor.

Turnuva Direktörü ve Satranç Federasyonu eski Çanakkale İl Temsilcisi Turgut Tunca, turnuva sonunda ilk 10 dereceyi alan sporculara toplam 15 bin lira ödül dağıtılacağını, her yaş grubuna ayrı ödüller verileceğini ve ayrıca en iyi bayan oyuncu, en yaşlı oyuncu ve en genç oyuncu gibi çeşitli ödüller de verileceğini söyledi. Uluslararası Troya Satranç Turnuvası’na en kariyerli oyuncular olarak satranç sporunda alınabilecek en üst derece olan Büyük Usta (GM) ünvanlı Azerbaycan’dan Vugar Rasulov ile Türkmenistan’dan Handszar Odeev katılıyor.

Turnuvaya Büyük Usta’dan sonra gelen Uluslararası Usta (IM) ünvanlı Gürcü sporcular Giga Quparadze, Schota Azaladze ve Bachana Morchiashvili de katılırken, Türkiye’den en kariyerli satranç oyuncusu olarak FIDE Ustası (FM) ünvanlı Ata Seçer katılıyor. Turnuvada ayrıca, Türkiye Satranç Milli Takımı’nda yer alan çeşitli yaş gruplarından Avrupa şampiyonluğu gibi derecelere sahip sporcular da yer alıyor. Her sporcunun katılacağı 9 karşılaşma sonunda dereceye girenler cumartesi günü belli olacak ve kapanış töreniyle ödüller dağıtılacak.


CİHAN