TRT Haber'de bir garip sansür

TRT Haber'de uygulanan sansür Milliyet yazarı Sina Koloğlu'nun gözünden kaçmadı.

TRT Haberde bir garip sansür
20 Ocak 2012 Cuma 11:15 tarihinde eklendi.

 

TRT Haber’de ‘Büyüteç’ programında ‘12 Eylül İddianamesi’ konuşuldu. Konuklardan biri Şanar Yurdatapan’dı. Konuşmasının büyük bölümünü ‘Hepimiz Davacıyız’ sitesine ayırdı. Bu sitenin adını da verdi. Konuşmasının sonunda “Herkesi bu siteye davet ediyorum” dedi ve ekledi: “Adresi çabucak verebilir miyiz?” Programın suncusu Doç. Dr. Savaş Genç: “Onu veremeyiz” dedi. Yurdatapan, “Öyle mi, yasak mı?” diye sordu. Genç, “Evet, ama bahsetmiş olduk” dedi. Yurdatapan işin peşini bırakmadı, “‘Hayır niye vermiyorsunuz. Reklam mı?” diye üsteledi. Genç, “Şahsi domainleri (bir web sitesinin internetteki adı ve adresi) de görmüyoruz” dedi.
 
Yurdatapan “Hepimizdavaciyiz.net” dese iş bitecekti
Şimdi konuk anlatmış uzun uzun bu siteyi. Hatta adını da vermiş. Zaten bu programı izleyenlere sitenin içeriği, ismiyle ilgili tüm bilgiler veriliyor. Bir tek sonuna ‘net’ mi gelecek’ yoksa ‘com’ mu, bu kalmış geriye! Bence Şanar Bey, “‘Efendim hepimizdavaciyiz.net diye bir sitemiz var” diyerek konuşsa iş bitmişti!
 
Neyse ondan sonra bir sahne daha yaşandı. Bir diğer konuk BBP Genel Başkan Yardımcısı Remzi Çayır, “4 Nisan’da Ankara Adliyesi önünde olacaklarını söyledi. Zaten bütün millet orada olacak. Ama Remzi Çayır ‘biz’ diyerek kendi partisinin adına konuşmuş oldu. Yani partinin reklamı yapılmış oldu (sunucunun bakış açısından gidersek!). Garip bir durumdu anlayacağınız.