TRT rica etti, Asya ligde kaldı

2 Nisan’da 5 yıllık 1. Lig sponsorluğunu bitirdiğini açıklayan Bank Asya’yı TRT yönetimi sezon sonuna kadar ikna etti. 1. Lig yeniden Bank Asya olurken, sezon sonu anlaşma bitecek

TRT rica etti, Asya ligde kaldı
20 Nisan 2012 Cuma 09:10 tarihinde eklendi.

 

Bank Asya ile TRT yönetimi arasında yaşanan futbol gerginliğinin tatlıya bağlandığı öğrenildi. TRT yönetiminin, sözleşmedeki yayın şartlarına uymadığı gerekçesi ile 2 Nisan'da, 2008 yılından bu yana sürdürdüğü Türkiye 1. Futbol Ligi sponsorluğunu bitirdiğini açıklayan Bank Asya, sezon sonuna kadar TRT ile yeniden el sıkıştı.

Daha önce sözleşmede maçların TRT 1'de yayınlanma şartı olmasına rağmen TRT'nin maçları diğer kanallarında da yayınlaması ile sponsorluğu bitirme kararı alan Bank Asya yönetimi ile TRT yönetiminin biraraya geldiği ve yaptıkları anlaşma ile Bank Asya’nın sezon sonuna kadar sponsorluğa devam edeceği öğrenildi. Böylece 1. Lig'in adı, kalan 4 hafta ve ardından oynanacak 5 playoff maçında yani 9 hafta daha “Bank Asya 1. Lig” olacak. Ancak anlaşma sezon sonuna kadar geçerli olacak. Bank Asya’nın sponsorluğu sezon sonunda sona erecek.
 
BANK ASYA'YA 325 MİLYON $'LIK MURABAHA KREDİSİ
Bank Asya, 17 ülkeden 28 bankanın katılımıyla 325 milyon dolar tutarında murabaha sendikasyonu sağladı. 1 yıl vadeli murabaha işleminin kâr payı Libor / Euribor + Yüzde 2 olarak belirlendi. Kredinin tamamını reel sektörün finansmanında kullanacaklarını açıklayan Bank Asya Genel Müdürü Abdullah Çelik, Bu işlemle birlikte murabaha sendikasyonu yöntemiyle ekonomiye 1 milyar dolardan fazla kaynak sağladıklarını belirtti.

Habertürk