TRT'de ikinci İbrahim Şahin dönemi

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, RTÜK'ün belirlediği üç isim arasından görev süresi dolan İbrahim Şahin'in bir kez daha aynı göreve atanmasında mutabık kalındığını açıkladı

TRTde ikinci İbrahim Şahin dönemi
15 Kasım 2011 Salı 08:54 tarihinde eklendi, 1.603 kez okundu.

 

TRT Genel Müdürlüğü'ne beklenen atama gerçekleşti. Bakanlar Kurulu toplantısının ardından açıklama yapan Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, RTÜK'ün belirlediği üç isim arasından görev süresi dolan İbrahim Şahin'in bir kez daha aynı göreve atanmasında mutabık kalındığını açıkladı. Karar, Cumhurbaşkanı Gül'e sunulacak. Gül onaylarsa Şahin, 4 yıl daha bu görevi üstlenecek.
 
Bakanlar Kurulu, dün 5 buçuk saatlik bir toplantı gerçekleştirdi. Toplantıda önemli kararlar alındı. Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, yaptığı açıklamada TRT Genel Müdürlüğü için 3 aday arasında yapılan oylamanın sonucunu açıkladı. TRT'nin başına yeniden İbrahim Şahin'in seçildiğini söyleyen Arınç, atanmaya dair kararın, Bakanlar Kurulu'nda imzalandığını belirtti.
 
Arınç, toplantıda Merkez Ban-kası'nın, Kabine'ye mevcut ekonomik durum ve piyasalarla ilgili sunum yaptığını da söyledi. Türkiye'de, 2008 küresel kriz sonrası başlayan güçlü ekonomik toparlanmanın devam ettiğini ifade ederek, Türkiye ekonomisinin önemli sorunu olan cari açıktaki hızlı artış eğiliminin kontrol altına alındığını dile getirdi. Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin tarafından, kadın ve aile bireylerinin şiddetten korunmasına dair hazırlanan taslağın, Bakanlar Kurulu'nda görüşüldüğünü bildirerek, bunun henüz tasarıya dönüşmediğini, konunun en kısa sürede tamamlanıp TBMM'ye gönderileceğini kaydetti.
 
Bülent Arınç, depremde malul kalan veya ölen sigortalılar ile bunların hak sahiplerine prim, hizmet sigortalılık sürelerine, 4B'li sigortalılara prime bakılmaksızın aylık bağlanmasının kararlaştırıldığını da kaydetti. Arınç, 12 Kasım akşamı Suriye'de Türkiye'nin mekânlarına yapılan saldırılara çok ciddi tepki verildiğinin de altını çizdi. Arap Birliği'nin aldığı kararı meşru ve haklı bulduklarına işaret ederek, Suriye'nin özrü resmî kanallardan yapmasını istedi.
 
ARINÇ: BEDELLİ KONUSUNDA BEKLENTİLERİ KÖPÜRTMEMEK LAZIM
 
Başbakan Yardımcısı Arınç, Bakanlar Kurulu toplantısında kamuoyunun merakla beklediği 'bedelli askerlik' konusunun gündeme gelmediğini dile getirdi. Bedelli askerlik konusunda bir düzenleme yapılacağını, bunda temel göstergenin Türk Silahlı Kuvvetleri'nin asker ihtiyacı olduğunu anlatan Arınç, bu konu üzerinde farklı beklentilere yol açabilecek haberlerin yayınlandığını kaydetti ve şu uyarıda bulundu:
 
"Büyük bir hassasiyet taşıyan bu konuda, beklentileri köpürtmemek, yanlış yönlere sevk etmemek ve böyle bir düzenleme olacaksa, bunun sonucunu sabırla beklemek durumundayız. Çünkü bu konu, kim tarafından konuşulursa konuşulsun, belli yönlere çekilmekte, belki bizler de belli yönlere çekilebilecek cümleler kullanmaktayız." Bülent Arınç, bedelli askerlik konusunda yaş sınırının ne olacağı, bedel noktasında miktarın ne olarak düzenlenebileceği ve buna ilişkin detaylı bilgilerle ilgili açıklamanın, bizzat Başbakan Tayyip Erdoğan tarafından yapılacağını söyledi.