TRT'de 'Patrona Halil' isyanı

"Bir Zamanlar Osmanlı-Kıyam” dizisinden sözleşmesi bitmeden ayrılan oyuncu Fırat Tanış yapımcısını suçladı.

TRTde Patrona Halil isyanı
03 Aralık 2012 Pazartesi 09:12 tarihinde eklendi, 2.912 kez okundu.

 

TRT 1’de yayınlanan “Bir Zamanlar Osmanlı-Kıyam” dizisinde Patrona Halil karekterini canlandıran Fırat Tanış projeden ayrıldığını önceki gün twitter sayfasından duyurdu. Sözleşmesi bitmeden diziden ayrıldığı için yapımcısının disiplinsizlikle suçladığı Tanış, ayrılık gerekçesini ise şu sözlerle anlattı:
 
- Öncelikle beni seven ve ilgiyle takip eden herkesten sonsuz özür diliyorum. Yaşadıklarım beni böyle bir karar vermek zorunda bıraktı. Diziden böyle vakitsiz ve erken ayrılıp sizleri hayal kırıklığına uğratmak istemezdim, üzgünüm. Ama neden ayrıldığımı sizlerle paylaşmak istiyorum.
 
- Projenin yapımcısı Burhan Özkan bana evimin kredi taksitlerini düzenli ve aksatmadan ödeme sözü verdi ancak gerekli özeni göstermedi. Bu sebeple yaşadığım ev, defalarca kez icra takibine alındı. Hala da icra takibinde.
 
- Bana “paranoyak ve manyak” demesi; beni ömür boyu kendisi adına çalıştıracağına dair, küçük düşürücü ve tehditkar bir biçimde yazılı ifadelerde bulunarak mobbing(iş yerinde psikolojik taciz) uyguladı.
 
- Buradan oyuncu adaylarına ve meslektaşlarıma sesleniyorum; sizlere gelecek, para, şöhret, yetenek, aidiyet, güvenlik, itibar vaadeden yahut etmeyen hiçbir oyuncu ajansına veya ajans sahibine, karşılığı ve sonucu ne olursa olsun itibar etmeyin. Sizler kelle hesabı yapılarak yapımcılara pazarlanacak koyunlar değilsiniz. Oyuncular Sendikası üyesi olmanız yeterli. Sendika sizlere bir oyunculuk ajansının vaadettiği tüm şeyleri ve fazlasını sadece ödediğiniz çok az aidat karşılığında sağlıyor. Yetenek, aidiyet, güvenlik, itibar, şöhret ve hatta para çok çalışarak kazanılmaz. Tüm bunları kazanmak için çok çalışarak ancak köle olursunuz.