TRT'den engelliler için yeni proje

Türkiye Radyo Televizyon Kurumu (TRT), sosyal sorumluluk projelerine bir yenisi daha ekliyor. Proje kapsamında, TRT'nin internet sitesi, işitme ve görme engelliler için daha kullanılır hale getirilecek.

TRTden engelliler için yeni proje
17 Eylül 2013 Salı 14:34 tarihinde eklendi.

TRT Yeni Medya Kanal Koordinatörlüğü bünyesinde çalışmalarına başlanan proje ile görme ve işitme engellilerin, TRT'nin resmi web sayfası olan www.trt.net.tr adresini daha iyi kullanabilmeleri amaçlanıyor. TRT'nin yayın organı olan ‘televizyon’ dergisinde yayınlanan habere göre; web sayfalarının bu amaca uygun olarak yeniden düzenlenmeye başladığı belirtiliyor. Yaklaşık bir yıllık bir zamana yayılacak olan projede ilk olarak bu konuda bir farkındalık oluşturmanın hedeflendiği anlatılıyor. Bu çalışmasının Türkiye'deki ilk örnek olacağının altı çizilen haberde Türkiye Engelsiz Bilişim Platformuyla birlikte çalışıldığı da aktarıldı. TRT'nin web sayfasını hazırlayan yazılım uzmanları, Türkiye Engelsiz Bilişim Platformunda görev yapan danışmanlarla bir araya gelerek yapılan çalışmalar ve sonrasında neler yapılacağı konusunda değerlendirmelerde bulunuyor.

TRT Yeni Medya Kanal Koordinatörü Tuncay Yürekli de proje ile alakalı olarak şu bilgileri verdi: “TRT bu projeyle, engelli vatandaşlara karşı olan sorumluluğunu bir nebze olsun yerine getirmeye çalışıyor. Bu proje, engelli vatandaşlarımız için geliştireceğimiz çalışmaların ilkini oluşturuyor. İlerleyen zamanlarda yeni Medya Kanal Koordinatörlüğü, daha faklı ve etkili projelere imza atacaktır." 


CİHAN