TRT'den iki yeni Kürtçe dizi

TRT’nin Kürtçe yayın yapan kanalı TRT 6’da iki yeni dizi başlıyor. Tamamen Kürtçe çekilen iki diziden ilki olan Agirê Evînê(Aşk Ateşi) 4 Şubat Salı günü saat 20.15’de ilk bölümüyle ekrana gelecek.

TRTden iki yeni Kürtçe dizi
03 Şubat 2014 Pazartesi 16:05 tarihinde eklendi.

 Bayê Felekê(Feleğin Rüzgarı) isimli diğer dizi ise 10 Şubat Pazartesi TRT 6 izleyicisiyle buluşacak.

TRT6’nın doğu Kürt kültürünü ve köy hayatını anlatacak olan yeni dizisi ‘Aşk Ateşi’(Agırê Evînê) başlıyor. Adıyaman Valiliği’nin desteği ile merkeze bağlı Bebek köyünde çekimlerine başlanan dizi, ilk bölümü ile 4 Şubat’ta TRT6 ekranlarına merhaba diyecek. Aşk Ateşi (Agırê Evînê), Adıyaman ilinde çekilen ilk dizi olma özelliğini taşıyor.

Senaryosu Kıssahan Yazım Grubu tarafından yazılan dizinin yönetmenliğini de daha önce çok sayıda başarılı projeye imza atan Rıfai Şahin yapıyor. Başrollerini, Ertem Eser (Hejar), Şilan Düzdaban (Cane), Mustafa Elbenim (Nasır), Asuman Yolcu (Sinemxan), Dila Doğma (Rojda), Ferhat Turgut’un (Faris) paylaştığı dizinin bütün oyuncuları kürt kökenli olup Kürtçe sesli çekim yapılıyor.

TRT 6 ekranlarının diğer yeni dizisi ise Baye Feleke(Feleğin Rüzgarı) yayımlanan ilk fragmanıyla dikkatleri üstüne çekerek büyük bir merak uyandırdı. Baye Feleke, doğudan batıya, dünden bu güne oluşmuş bir köprünün üstünde bildiğimiz, bilmek istediğimiz, fark ettiğimiz veya gözden kaçırdığımız insan hikayelerini sırtlayarak geliyor.

İstanbul ve Şanlıurfa’nın Siverek ilçesinde çekimleri devam eden Bayê Felekê, 'Bu toprakların dar sokakları hep güneşe çıkar' diyerek, umudu, kardeşliği ve birlikte yaşamayı, “Bu topraklar da hikayeler yazılmaz, yaşanır” diyerek yüzlerde tebessümü, gözlerde hüznü ve kalplerde her daim sevgiyi eksik etmeyerek 10 Şubat Pazar günü izleyicilerle buluşuyor. CİHAN


CİHAN