TSE, yeşil bina belgelendirmesine başladı

Türk Standartları Enstitüsü (TSE) Genel Sekreteri Üzeyir Karagöz, enerjiyi maksimum kullanma özelliği taşıyan 'Yeşil Bina' ile ilgili belgelendirme çalışmalarındaki hazırlıkların tamamlandığını açıkladı.

24 Temmuz 2013 Çarşamba 11:29 tarihinde eklendi.

Türk Standartları Enstitüsü (TSE) Genel Sekreteri Üzeyir Karagöz, enerjiyi maksimum kullanma özelliği taşıyan 'Yeşil Bina' ile ilgili belgelendirme çalışmalarındaki hazırlıkların tamamlandığını açıkladı. Karagöz, yeşil bina belgelendirmesine başladıklarını duyurdu.

Üzeyir Karagöz, dünyanın şuanda en büyük dertlerinden birisinin yetersiz enerji kaynakları olduğunu dile getirerek, “Kaybettiğiniz, verimsiz kullanılan enerji gelecek nesilden çaldığınız bir değerdir. Dünya şuan enerjinin verimli kullanılması, mevcut kaynakların maksimum kullanılması için çalışma yapıyor. Pencere izole edilmiş olmazsa enerjiden çalarsınız. Bugün bir işyerlerinde şalteri kapatsak, birçok insan çalışamaz ve üretemez. Bugün enerji olmasa insanlığın ne hale geleceğini düşünebilirsiniz. O nedenle enerjiyi verimli kullanmak zorundayız.” dedi.

TSE Genel Sekreteri Karagöz, TSE olarak enerjinin verimli kullanılması ile ilgili yaptıkları çalışmanın tamamlandığını, inşa edilecek bina ve işyerlerinde dünyada yeşil konsept denilen bir yaklaşımla ilgili belgelendirme vereceklerini söyledi. Karagöz, “Bugün yeşil konsept içinde tasarlanması, uygulanması ve geliştirilmesi dünyada vazgeçilmez oldu. Lüks değil mecburiyettir. Biz de TSE olarak dünyadaki gelişmeleri takip ettik. Her türlü hazırlığı yaptık. Yeşil bina belgelendirmesine başladık. Her şeyimiz hazır. Yeşil dediğimiz olayda, enerjiyi, ışığı maksimum ve doğal enerji kaynaklarını maksimum kullanacaksınız. Gelecek nesillerin hakkını gasp etmeyeceksiniz.” diye konuştu.


CİHAN