TSE'den uyarı: Asansörlerinizi kontrol ettirin

TSE Ege Bölge Koordinatörü Mustafa Karaman, can güvenliği için asansörler ve asansörlerin denetimini yapan kuruluşların iyi sorgulanması gerektiğini söyledi.

TSEden uyarı: Asansörlerinizi kontrol ettirin
22 Temmuz 2013 Pazartesi 14:18 tarihinde eklendi.

Asansörler ve kontrolülerinden sorumlu olan belediye ve onların protokol imzaladığı A tipi muayene kuruluşlarının, yetki ve sorumluluklarını ne kadar yerine getirdiğinin sorgulanması gerektiğini belirten Karaman, "Asansörleriniz TSE belgeli değilse, TSE’den CE işaretli değilse ve TSE tarafından kontrol edilmiyorsa dikkatli olun. Can güvenliğiniz tehlikededir." dedi.

Asansör sektöründeki düzensizliğin, can güvenliğini tehdit ettiğini belirten Karaman, "Ruhsatsız ve belgesiz bakım firmalarının piyasada halen iş yapabilir durumda olması, kontrollerdeki boşluk, bir de bütün bunlara tüketicilerin duyarsızlığı eklenince büyük sıkıntılarla karşılaşıyoruz. TSE olarak konuyla ilgili yapmış olduğumuz çalışmaları bir rapor halinde kamuoyuna açıklayarak, piyasada bulunan ve kalitesizliğiyle insanımızın can güvenliğini hiçe sayan firmalar hakkında yasal işlem yapılması talebimizi resmi kurumlara ileteceğiz. Vatandaşlarımızın asansörlerini TSE’ye kontrol ettirmelerinin, uygun olmayan asansörleri kullanmamalarının, TSE belgesi bulunmayan bakım firmaları ile sözleşme yapmamalarının, bu tür firmalarla yapılmış olan sözleşmelerin yasal yolla iptaline gidilerek bu firmaları TSE’ye bildirmelerinin, kendi can güvenlikleri açısından önemli olduğunu bir kez daha vurgulamak istiyorum." şeklinde konuştu. 


CİHAN