TSK'da çalışan sivil memurlar sendika kurdu

Türk Silahlı Kuvvetleri ile Milli Savunma Bakanlığı'nda çalışan sivil memurların oluşturduğu Sime- Sen (Sivil Memurlar Sendikası) Erzurum Temsilciliği hizmete açıldı.

TSKda çalışan sivil memurlar sendika kurdu
08 Haziran 2013 Cumartesi 18:43 tarihinde eklendi.



Sime- Sen, Haber İş Sendikası'nın tahsis ettiği geçici hizmet binasında faaliyetlerini başlattı. Teşkilatlanma Genel Sekreteri Haluk Kesgiç'in katıldığı açılış törenine, Bayburt, Erzincan ve Van'daki üyeler de katıldı. Kesgiç, Anayasa Mahkemesi'nin, askeri kurumlarda çalışan sivil personelin sendika kurabileceği yönündeki gerekçeli kararının Resmi Gazete'de yayımlanmasını beklemeden şubeleşmeye gittiklerini dile getirdi.

Sendika İl Temsilcisi Engin Yıldız, Kolordu, Askeri Hastane, Askerlik Daire Başkanlığı, Orduevi ve jandarma bölge komutanlığı gibi birimlerde çalışan sivil memurların sosyo- ekonomik haklarının daha iyi korunabilmesi amacıyla sendikalarını kurduklarını ifade etti. Yıldız, üye kayıtlarının devam ettiğini ve hedeflerinin şube statüsüne kavuşmak olduğunu kaydetti. Yıldız, herhangi bir konfederasyona bağlı olmadıklarını da sözlerine ekledi. CİHAN


CİHAN