TSK'dan bir açılım daha

Profesyonel orduda sözleşmeli erbaş alımıyla paralı asker dönemini başlatan TSK, bir açılım da Deniz Kuvvetleri’nde yaptı.

TSKdan bir açılım daha
29 Ağustos 2011 Pazartesi 11:10 tarihinde eklendi, 6.673 kez okundu.

 

Profesyonel nitelik taşıyacak “yüksek hareket kabiliyetli uzman erbaş bölüğü” oluşturmak için düğmeye basıldı. Deniz piyadesi yüksek hazırlık seviyeli komando branşında temin edilecek uzman erbaşlar, Amfibi Deniz Piyade Tugayı’nda, kara (amfibi) birliklerinde görev yapacak. 
 
Uzman erbaşlar, İzmir Foça’da yeni kurulacak “Yüksek Hareket Kabiliyetli Uzman Erbaş Bölüğü’nde görev yapacak. Deniz ve karada savaşabilme eğitimi alacak komandolar, her an harbe hazır birlik olarak yetişecek. Komandolar, savaş beden eğitimi faaliyetleri kapsamında da göğüs göğüse muharebe, uzun mesafeli tüfekli ve tüfeksiz koşu, deniz ve kara pentatlonu engelli koşu parkuru yüzme, bomba eğitimi alacak.
 
2001’de lağvedilmişti
 
Birlik, Çiller döneminde “Özel Amfibi Deniz Piyade Taburu” şeklinde teşkilatlandırılarak, Şırnak’a intikal ettirilmişti. Özel Tabur, Cudi Dağı’nda önemli görevler yapmıştı. Özel tabur, 20 Ağustos 2001 tarihinde geri intikal ederek lağvedildi. Deniz Kuvvetleri’ndeki bu yeni komanda bölüğünün MGK’da hayata geçirilme kararı alınan terörle mücadele stratejisinin bir uzantısı olduğu iddia ediliyor.