TSK'dan çok kritik hamle!

Genelkurmay, 'Orduya kumpas kurulduğu' yönündeki iddiaların araştırılması için Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'na suç duyurusunda bulundu.

TSKdan çok kritik hamle!
02 Ocak 2014 Perşembe 16:43 tarihinde eklendi.
Genelkurmay Başbakanlığı, Balyoz ve Ergenekon gibi, TSK mensuplarının yargılandığı davalar hakkında Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'na suç duyurusunda bulundu.

Balyoz davası avukatlarından Haluk Pekşen DHA muhabirinin sorularını yanıtlarken, Genelkurmay Başkanlığı yetkililerinin Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'na yaptığı suç duyurusunda, "TSK'nın muvazzaf ve emekli personelinin yargılandığı davalarda 'TSK'yı hedef alacak şekilde suç delilleri üretildiği, davalarda görev yapan adli kolluk, savcı ve hakimlerin yargılamada savunmanın görüşlerini dikkate almadığı, suç delillerini manipüle ettiği" gibi suçlamalar yer aldığının öğrenildiğini bildirdi.

Avukat Haluk Pekşen, geçen hafta Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın Başdanışmanı Yalçın Akdoğan'ın bir gazetedeki köşe yazısında, "milli orduya kumpas kuruldu" sözleri nedeniyle, Balyoz sanıkları adına Başbakanlık ve Genelkurmay Başkanlığı'na dilekçe vermiş ve bu konuda suç duyurusunda bulunulmasını istediklerini hatırlattı.
 
"BUGÜN BENİ GENELKURMAY BAŞKANLIĞI'NDAN ARADILAR"
 
Pekşen, Başbakanlığa verilen dilekçede Başbakanlık Teftiş Kurulu'nun harekete geçirilmesini istediklerini, ancak buradan hala bir yanıt alamadıklarını söyledi. Genelkurmay Başkanlığı'na da verilen aynı dilekçeye de ek olarak, kendilerine "Mağdur sizsiniz ve yeni yasa değişikliği doğrultusunda, anayasal ve ağır cezalık suç oluşmuştur.

Cumhuriyet başsavcılığına suç duyurusunda bulunabilirsiniz" dediklerini ileten Avukat Haluk Pekşen, "Bugün beni Genelkurmay Başkanlığı'ndan aradılar ve 'sizin taleplerinizin de doğrultusunda, bizler de elimizdeki belge ve bilgileri kullanarak, Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'na suç duyurusunda bulunduk" dedi. 
 
SUÇ DUYURUSUNUN AYRINTILARI 
 
Pekşen'in verdiği bilgiye göre, Genelkurmay Başkanlığı'nın Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'na yaptığı suç duyurusunda, Balyoz ve Ergenekon gibi TSK'nın muvazzaf ve emekli personelinin yargılandığı davalarda "TSK'yı hedef alacak şekilde suç delilleri üretildiği, davalarda görev yapan adli kolluk, savcı ve hakimlerin yargılamada savunmanın görüşlerini dikkate almadığı, suç delillerini manipüle ettiği" gibi suçlamalar yer alıyor. 

DHA