TSK'dan 'kimyasal silah' önlemi

TSK, Esad yönetimince yapılan ‘dış müdahale olursa kimyasal silah kullanırız’ açıklamasından sonra, önlem olarak Kimyasal, Biyolojik, Radyolojik, Nükleer Korunma ve Savunma Taburları’nın bir kısmını Suriye sınırına kaydırdı.

TSKdan kimyasal silah önlemi
24 Temmuz 2012 Salı 20:48 tarihinde eklendi, 1.492 kez okundu.

 

Suriye yönetiminin ‘dış müdahalede kimyasal silah kullanırız’ açıklaması Türkiye’yi harekete geçirdi. Türk Silahlı Kuvvetleri önlem olarak; KBRN’ olarak bilinen, Kimyasal, Biyolojik, Radyolojik,Nükleer Korunma ve Savunma Taburları’nın bir kısmını Suriye sınırına kaydırdı. 2 ay önceKocaeli'den Konya’ya taşınan taburdaki askeri personel de sınıra gitti.
 

EN BÜYÜK 4. KİMYASAL SİLAH STOĞU

ABD Dışişleri Bakanlığı verilerine göre, dünyanın en büyük dördüncü kimyasal silah stoğu Suriye'nin elinde bulunuyor. Suriye'deki kimyasal silah envanteriyle ilgili kesin bilgi olmamakla birlikte, Halep yakınlarındaki El Safir'de bulunan üç üretim tesisinin son yıllarda yenilendiğine inanılıyor.  Muhaliflerin güçlü olduğu Humus ve Hama kentlerindeki kimyasal tesislerin de, 1990 yılından bu yana faaliyette olduğu tahmin ediliyor. Suriye ordusunda hardal, sinir ve VX gazı stokları bulunduğu düşünülüyor.


Milliyet