TSK'dan 'Künyesizler' yanıtı

Genelkurmay Başkanlığı, “Özel Kuvvetler Komutanlığı’na bağlı “Künyesizler” isimli grubun infaz yaptığına yönelik haberlere ilişkin açıklama yaptı

TSKdan Künyesizler yanıtı
15 Şubat 2013 Cuma 14:43 tarihinde eklendi, 2.276 kez okundu.

 

TSK: Özel Kuvvetler Komutanlığı illegal bir yapılanma değil
 
Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK), basında çıkan 'Özel Kuvvetler Komutanlığı bünyesindeki bazı unsurların illegal faaliyetlerinde bulunduğu' haberlerine karşılık yaptığı açıklamada, Özel Kuvvetler Komutanlığı'nın illegal bir yapılanma olmadığını ve yaptıkları faaliyetlerin de illegal olmadığını bildirdi.
 
Genelkurmay Başkanlığı'ndan yapılan yazılı açıklamada, TSK personelini ilgilendiren ve devam eden soruşturmaları etkileme sonucu doğabilecek nitelikteki yayınların kurumsal olarak TSK’yı da etkileyebilecek boyutlara dönüştüğü vurgulandı.
 
Gündeme gelen iddiaların kaynağı olarak 2007 yılında dönemin MİT Müsteşarı tarafından devletin ilgili makamlarına elden sunulan isimsiz ve imzasız ihbar mektupları olduğu bildirilen açıklamada, bu mektuplarda yer alan iddiaların 2007 yılında incelendiği ve herhangi bir işleme gerek duyulmadığı hatırlatıldı.
 
Açıklamada, “TBMM Darbeleri ve Muhtıraları Araştırma Komisyonu'nun raporunu hazırlayıp TBMM Başkanlığı'na sunması sonrasında MİT tarafından gönderilen söz konusu belgelerin işleme alınmadığı öğrenilmiştir. İddiaların, yetkisiz ve usulsüz olarak, bir şekilde, basına sızdırıldığı bazı basın yayın organlarında yapılan yayınlardan anlaşılmıştır. Özel Kuvvetler Komutanlığı; gizli ve illegal bir yapılanma olmadığı gibi, faaliyetleri de illegal değildir. Geçmişe yönelik soruşturma ve dava konusu olmuş birtakım iddialarla Özel Kuvvetler Komutanlığı'nın suç örgütü gibi gösterilmesi, en başta gece gündüz demeden, hayatının önemli bir kısmında ailesinden ayrı ve zor koşullarda görev yapan ve bazıları şehit veya gazi olan personelimize yapılmış bir haksızlıktır.” ifadelerine yer verildi. 

CİHAN