TSK'dan Süheyl Batum'a sert yanıt

TSK, CHP'li Süheylş Batum'un 'Meğer asker kağıttan kaplanmış, yıkıldılar' sözleri üzerine bir açıklama yaptı

TSKdan Süheyl Batuma sert yanıt
07 Şubat 2011 Pazartesi 12:00 tarihinde eklendi.

 

Genelkurmay Başkanlığı, her vesileyle Türk Silahlı Kuvvetlerinin siyaset dışında kalması gerektiğini savunan siyasilerin, Türk Silahlı Kuvvetlerini günlük siyasi tartışmaların içerisine çekme gayretlerinin üzüntüyle izlendiğini bildirdi.
 
Genelkurmay Başkanlığı internet sitesinde yapılan açıklamada, 6 Şubat 2011 tarihli bazı basın yayın organlarında, iki büyük siyasi partiye mensup ve yönetici konumundaki bir kısım siyasilerin Türk Silahlı Kuvvetleri hakkında bazı değerlendirmelerinin yer aldığı anımsatıldı.
 
Açıklamada, şöyle denildi:
 
"Her vesileyle Türk Silahlı Kuvvetlerinin siyaset dışında kalması gerektiğini savunan bu siyasilerin, Türk Silahlı Kuvvetlerini günlük siyasi tartışmaların içerisine çekme gayretleri üzüntüyle izlenmektedir.
 
Çevremizde sonu belli olmayan istikrarsızlıkların yoğunlaştığı bir dönemde, sadece güvenlik alanındaki görevlerini en iyi şekilde yerine getirme gayreti içinde olan Türk Silahlı Kuvvetlerinin siyasi tartışmalara konu edilmesi, ne ülkemize ne de herhangi bir siyasi görüşe fayda sağlayacaktır.
 
Kendi görüşleri doğrultusunda kamuoyu oluşturmak isteyen siyasilerin, Türk Silahlı Kuvvetleriyle ilgili söylemlerinde daha özenli olmaları ve asker üzerinden siyaset yapmamaları beklenmektedir."