"TSK'nın hiçbir mensubunun başı öne eğik olmasın"

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Sarayı'nda 30 Ağustos Zafer Bayramı dolayısıyla verilen akşam yemeğinde konuştu.

TSKnın hiçbir mensubunun başı öne eğik olmasın
30 Ağustos 2016 Salı 21:41 tarihinde eklendi.
15 Temmuz darbe girişimine ilişkin konuşan Erdoğan, "Aklını ve inancını Amerika'da yaşan bir şarlatanın emrine verenlerin ruhunu 1 dolara satanların tarihimizle, bizimle ilişkisi olamaz. Artık mesele kanma, kandırma meselesi olmaktan çıkmıştır. Bunlarla ilgisi olan vatan hainidir, millet düşmanıdır. Bunu tekrar ilan ediyorum. Türkiye'nin, Suriye'de, Irak'ta yaşadığı sıkıntıların altındaki en önemli unsurlardan biri yine FETÖ'dur. TSK içine sızan hainlerden temizlendikçe daha da güçleniyor. TSK'nın hiç bir mensubunun başı öne eğik olmasın. Başları dik bir şekilde içeride ve dışarıda mücadeleyi çok daha kararlı sürdürmelerini istiyorum. Askerimizin içinde varsa bunu hemen gerekli yerlere bildirmelerini istiyorum. Bu temizleme harekatını çok daha çabuk yapalım. Silahlı kuvvetlerimiz bunlara asla layık değil" diye konuştu.
 
FIRAT KALKANI OPERASYONUNA KATILAN KOMUTANLA CANLI BAĞLANTI
 
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, şehit yakınları ve gazilere verdiği yemekte yaptığı konuşmanın ardından bir sürpriz gerçekleştirdi. Erdoğan, Fırat Kalkanı operasyona katılan ve Suriye'de bulunan Tankçı Yüzbaşı Efe Trabzon'la canlı yayınla yapılan bağlantıyla görüştü. Erdoğan, tankçı komutana aldığı haberlerde dolayı gurur duyduğunu söyledi, başarılar diledi. Fırat Kalkanı operasyonunda görevli komutanla canlı bağlantı yapılırken, yerli üretim İnsansız Hava Aracı (İHA) ile komutanın birliğinin bulunduğu nokta, 6 bin 500 metre yükseklikten termal kameralarla ekrana yansıtıldı.
 
Hakime TORUN / ANKARA (DHA)