TSK’nın sivil memurları rahatsız

Milli Savunma Bakanlığı ve Türk Silahlı Kuvvetleri bünyesinde çalışan ve bu işyerlerinden emekli olmuş çok sayıda sivil memurun da örgütlendiği SİMED temsilcileri, bugün Meclis’te sorunlarını dile getirecek.

TSKnın sivil memurları rahatsız
16 Ekim 2012 Salı 10:58 tarihinde eklendi, 1.089 kez okundu.

Milli Savunma Bakanlığı ve Türk Silahlı Kuvvetleri bünyesinde çalışan ve bu işyerlerinden emekli olmuş çok sayıda sivil memurun da örgütlendiği SİMED(Sivil Memurlar ve Emeklileri Derneği) temsilcileri, bugün Meclis’e gelerek milletvekillerini ziyaret edecek ve sorunlarını dile getirecek.

 
VATAN’a konuşan SİMED Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Tuncer, “Bizim amacımız sorunlarımızı milletvekillerine anlatmak ve sorunlarımıza çözüm bulunması için bir kanun hazırlanmasıdır” dedi. Meclis’e bugün gerçekleşecek ziyarette, görevdeki bazı sivil memurların da hazır bulunacağı iddia edildi.
 
“50 bin kişiyiz”
 
SİMED tarafından dün milletvekillerine gönderilen dosyada ise şu ifadelere yer verildi: “Sayın milletvekilim, bizler Savunma Bakanlığı’nda ve TSK’da sivil memur olarak çalışan ve bu iş yerlerinden emekli olmuş sivil memurlarız . Sayımız yaklaşık 50 bin kişidir. Bizler Türkiye’de mevcut her meslekten insanlarız. Sorunlarımız ise çok farklıdır. Bunlar kısaca özetle; kanunlar çerçevesinde keyfiyetle sınırsız olarak mesai yaptırılabilmesi ve bunun hiçbir maddi karşılığının olmaması. Sivil olmasına karşın askeri ceza kanunları ile yargılanılması.
 
‘Yükselme imkansız’
 
Görevde yükselmenin hemen hemen imkansız olması, hasbelkader görevde yükselinen kadronun sanal olması ve bunun emeklilikte geçerli olmamasıdır. Mali hakların emsallerine göre ve aynı çatı altında beraber başka kanunlara göre çalışan zumrelere göre çok düşük olması, sosyal hakların hiç olmaması. Her türlü terör riskine karşılık hiçbir tazminatın olmaması, aynı çatı altında omuz omuza çalıştığı ancak farklı kanunlara tabi olan iş arkadaşları yıpranma alırken sivil memura hiçbir şekilde yıpranma verilmemesidir. Özlük işleri değişken askeri personelce yürütülmesi sebebi ile keyfi standart dışı tayin terfi izin vb haklarının kullanılması... Bu sorunlarımızın çözümü yasal olarak sağlanmalıdır.
 
“Uygar bir çalışma ortamı”
 
Aileleri ile birlikte 250 bin kişiyi bulan bir kesimin huzurlu uygar bir çalışma ortamında çalışması ve emekli olması sağlanabilir bu konuda sizden yardım istiyoruz demokrasi için uygar bir çalışma ve emeklilik için bu kesimin sesini lütfen duyunuz ve bu konuda bize yardım ediniz.”

Vatan Gazetesi