"TSK'ya komplo kurulduğu anlaşıldı"

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, partisinin İzmir belediye başkan adaylarını tanıttığı toplantıda rüşvet ve yolsuzluk iddialarına, bugüne kadar Türk Silahlı Kuvvetleri mensuplarına yönelik davalara değindi.

TSKya komplo kurulduğu anlaşıldı
29 Aralık 2013 Pazar 17:15 tarihinde eklendi.
İktidara yüklenen Bahçeli, "TSK'ya atfedilen suçlamaların komplo olduğu, zoru görünce her değerini satacak AKP'li yüzler tarafından itiraf edilmiştir. Sözde darbe davalarında verilen kararların adil ve hukuka uygun olmadığı artık anlaşılmıştır. Bu yanlışın düzeltilmesi, hakların iadesi için gerekli hukuki girişim hızlı bir şekilde yapılmalıdır" dedi.
 
Kültürpark'taki Uluslararası Fuar Alanı'nda toplantıda konuşan MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, İzmir'in CHP ile AK Parti arasındaki gerilime mecbur olmadığını belirterek, "İzmir kriz tellallarının eline mahkum olmamalıdır. Ne AKP, ne CHP, herkes için MHP. İşte İzmir'e bakışımız budur" dedi. Türk milletinin mavi gökyüzünün, başını AKP'nin çektiği, CHP'nin iştahla yardım ettiği malum odaklar tarafından perdelendiğini anlatan Bahçeli, şöyle dedi:
 
"Biliyoruz ki zincirleme gelen felaketleri, buna sebep olanlar engelleyemez. İzmir'in meselelerini müsebbipleri çözemez. İzmir'i kurtarılmış cephe olarak vehmeden, sorunlara tamamen ideolojik mercekle yaklaşan sözde elit tabaka bir yanda, bu aziz kente gavur yaftası vuran inanç hortumcuları diğer yandadır. Uçurumun iki yanında toplanan fırsatçılar İzmir'in aleyhine olacak ne varsa yapmaktadır. Çünkü bunların gündemleri başka, akılları bambaşka yerdedir. İzmir'e hizmet gibi bir hedefleri yoktur. İzmir'in potansiyelini harekete geçirmeye, burayı bir dünya markası, parlayan bir yıldız haline getirmeye bırakınız vizyonlarını, nefesleri bile yetmeyecektir."
 
Bahçeli İzmir'in, düşmana ilk kuruşunu atan Şehit Gazeteci Hasan Tahsin'in fedakarlığını, Mustafa Kemal'in cesaretini temsil ettiğini belirterek, "Milli vicdanına güvendiğim, Cumhuriyet'i kalplerinde yükselten İzmirli kardeşlerim artık demagojiden bıkmıştır. Laf kalabalıkları karın doyurmamaktadır. Milliyetçi Hareket Partisi İzmir'e taliptir. İzmir Hasan Tahsin'in fedakarlığını, Mustafa Kemal'in cesaretini temsil etmektedir" dedi.
 
"30 MART İŞBİRLİKÇİLERE TOKAT OLACAK"
 
MHP Genel Başkanı Bahçeli, 30 Mart'ın kavgadan menfaat uman, çatışmadan beslenen, cepheleşmeden nemalanan tüm gruplara, tüm aktörlere, tüm işbirlikçilere milli iradenin tokadı olacağını dile getirerek, şunları söyledi:
 
"AKP devranı yakında kapanacaktır. AKP kervanı yolda kalacaktır. AKP mumu sönecektir. Aldatma, kandırma ve palavra iktidarı kepengi indirecektir. AKP gemisi milli iradeye toslayacak ve siyasi tarihin dehlizlerine gömülecektir.

Recep Tayyip Erdoğan sultası, hanedanın saltanatı, hukuksuzluğun egemenliği, küstahlığın hükümranlığı, şiddetin bilirkişiliği geri gelmemek üzere bitecektir. Türk milleti 30 Mart'ta huzura uyanacak, İzmir belaları def edecektir. Buna inancım tamdır. 30 Mart kavgadan menfaat uman, çatışmadan beslenen, cepheleşmeden nemalanan tüm gruplara, tüm aktörlere, tüm işbirlikçilere milli iradenin tokadı olacaktır."
 
"İSLAM'I NAKDE ÇEVİRENLERDEN OLMADIK"
 
MHP lideri Bahçeli, iktidara yönelik eleştirilerini sürdürürken, "Çok şükür yalpalayarak, kavisler çizerek, fırıldak gibi dönerek bugünlere gelmedik. Sırf çıkar ittifaklarına bel bağlayarak devleti tanınmaz ve tanımlanmaz hale getirmedik, böyle bir şeyi aklımızın ucundan geçirmedik. İktidar icazetini okyanusun bu yakasında veya karşı yakasında ezile büzüle aramadık.

Çağımızın vicdanı soykırıma uğramış deccallarından hamd-ı senalar ederim ki olmadık. Hakikatleri hırslarıyla örseleyenler, banka hesaplarını manevi zenginliğe üstün tutanlar, şeytani dürtüleri rahmani tutkuların üzerine çıkaranlar kuşku yok ki bizi anlayamazlar" dedi.
 
"TSK'YA KOMPLO OLDUĞUNU ANLADILAR"
 
MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Başbakan Erdoğan ve hükümetinin komplolarla, tehlikeli kampanyalarla Türk milletinin tepesine çöküp, önünü önünü kapattığını ve bağrına ateş topu gibi düştüğü görüşünü savundu.
 
Telefon ve ortam dinlemeleriyle özel hayatların mahvedildiğini anlatan Bahçeli, "Çarşaf çarşaf mahrem bilgiler servis edilerek insan hak ve özgürlükleri baltalanmıştır. Tuzaklar kurulmuş, iftiralar atılmış, odalara böcekler monte edilmiş, haneler gözetlenmiştir. Şafak vakitleri operasyonlar yapılmış, evler köşe bucak aranmış ve suç dosyalarına uyduruk, ihdas edilmiş kanıtlar koyulmuştur" dedi.
 
Türk Silahlı Kuvvetleri'ne komplo kurulduğunun artık ortaya çıktığını belirten Bahçeli, sözlerini şöyle sürdürdü:
 
"Sözde darbe davalarında kullanılmak üzere kazılar yapılmıştır. Topraktan silahlar fışkırıyor diye beyanatlar verilmiştir. Bavul dolusu belgeler, sahte CD'ler aslı astarı olup olmadığına bakılmaksızın darbe teşebbüslerine delil olarak kullanılmıştır. TSK'nın içinden terör örgütleri çıkarılmış, Genelkurmay Başkanları terörist olarak suçlanmış ve cezaevine sokulmuştur.

Hazırlanan eylem planlarına atılan imzaların ıslak olup olmadığıyla ilgili izler sürülmüş, Türk askeri tabur tabur mahkemelerde sorguya çekilmiştir. Geceli gündüzlü araştırma, inceleme ve soruşturmalar yapılmış, darbeci olarak mimlenenlerin hayatı karartılmıştır. Sözde darbe davalarındaki usul hataları, sübjektif yorumlar, üretilmiş deliller, PKK'lı gizli tanıklar, vicdanlara sığmayan kararlar asrın skandalı olarak hafızalara kazınmıştır.

Darbeyle hiçbir alakası olmayan terörle mücadele kahramanları tarihin en ciddi insanlık suçuna maruz kalmışlardır. Darbecilerle mücadele propagandasıyla TSK aşağılanmıştır. Ülkemiz, AKP'nin iktidar yıllarında insafını bozuk para gibi gören ahlaksızların, ciğeri beş para etmez müfterilerin oyuncağı olmuştur. Bu haksızlık elbette kimsenin yanına kalmayacaktır. TSK'ya atfedilen suçlamaların komplo olduğu, zoru görünce her değerini satacak AKP'li yüzler tarafından itiraf edilmiştir. Sözde darbe davalarında verilen kararların adil ve hukuka uygun olmadığı artık anlaşılmıştır. Bu yanlışın düzeltilmesi, hakların iadesi için gerekli hukuki girişim hızlı bir şekilde yapılmalıdır."
 
"MANGALDA KÜL BIRAKMIYORDU ŞİMDİ YARGIDAN KAÇIYOR"
 
MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, askerler yargılanırken Erdoğan'ın 'hukukun üstünlüğünü' dilinden düşürmediğini hatırlatarak, şimdi rüşvet yolsuzluk iddialarını örtbas etmeye çalıştığı söyledi. Bahçeli, şöyle dedi:
 
"Gizli kapaklı işlerin meydana çıkmasından oldukça rahatsızdır. Rüşvet alıp veren faillerin, yolsuzluğun içine batan yandaşların, bürokratların, siyasetçilerin, bakanların ve hanedan mensuplarının adaletin karşısına çıkmasından aşırı korkmaktadır. İktidar, hukuka müdahale etmekte, adil yargılamayı sekteye uğratmaktadır. Savcıların görevini mevzuata uygun icra etmesine zorluk çıkarmaktadır. Polisin adli kolluk görevini tam ve eksiksiz yapmasını sabote etmektedir.

Başbakan ve hükümeti Anayasa'ya aykırı davranmaktadır. Cumhuriyet savcıları tarafından, yolsuzlukla anılan, haklarında çok vahim iddialar bulunan kişilerin mahkeme karşısına çıkarılmasına Başbakan mani olmaktadır. Türkiye hukuk devleti olmaktan hızla uzaklaşmaktadır. Her tarafı kara kesilmiş, milletin kesesine, devletin kasasına, yetimlerin hakkına, yok yoksulun cüzdanına hortum bağlayan iktidar ve yandaşları yüzsüzce, pervasızca, telaşla üste çıkmaya çalışmaktadır."
 
Bahçeli, Başbakan Erdoğan'ın istiklal mücadelesi başlatıldığı sözlerini de eleştirerek, "Sözüm ona yeni Türkiye'nin istiklal mücadelesini başlattıklarını utanmaksızın, yüzü kızarmaksızın açıklamaktadır" dedi.
 
Bahçeli, ekonomik krizin kaçınılmaz olduğunu ileri sürerek, "Başbakan Erdoğan ve hükümeti hukuk devleti prensibini rafa kaldırmak için her çirkefliğe meyletmektedir. İktidarla menfaat birliği kurmuş sahtekarlar, imtiyazlı zümre, yeni yetme elit taife tam korumaya alınmış, zırha büründürülmüştür. Uyarıyorum, bu şartlar altında ekonomik kriz kaçınılmazdır" diye konuştu.
 
Bahçeli, Başbakan'ın havalimanı mitinglerinden vazgeçip tansiyonu düşürmesi gerektiğini belirterek, "Görevini yapan savcılara yüz karası diyen Başbakan, gücü yetiyorsa, vicdanı varsa, yolsuzluğun başında değilse, yüzü zift gibi kararmış yanındaki hırsızlara, milletin parasıyla zenginleştirdiği asalaklara bakmalıdır" dedi.
 
Erdoğan ve hükümet sözcülerinin 'Yeni Türkiye' söylemine de değinerek, "Yeni Türkiye, hırsızın polisi görevden alma ahlaksızlığı, hukukun keyfileşmesi, kuvvetler ayrımının yok edilmesidir. Yeni Türkiye, rüşvetçilerin, kara paracıların, yabancı devletlerin hesabına çalışan neidüğü belirsizlerin hayırsever olarak sunulmasıdır. Yeni Türkiye İmralı canisinin, peşmerge başının, polis ve Mehmetçik katillerinin gökler çıkarıldığı, PKK'nın siyasi statü elde ettiği hıyanet ve hezimet tablosudur" diye konuştu.

DHA