TSYD 50. Yıl Sporun Zirvesi Semineri

Olimpiyat şampiyonu atlet Aslı Çakır Alptekin, ''Anneler kızlarının spor yapması için ellerinden tutarak antrenman yaptığım yere getiriyor, atletizme büyük ilgi var. Bu da beni mutlu ediyor'' dedi.

TSYD 50. Yıl Sporun Zirvesi Semineri
27 Aralık 2012 Perşembe 19:26 tarihinde eklendi, 1.268 kez okundu.

 

Türkiye Spor Yazarları Derneği (TSYD) tarafından Antalya'nın Serik ilçesine bağlı Belek beldesindeki Gloria Golf Otel'de düzenlenen 50. Yıl Sporun Zirvesi Semineri'ne katılan olimpiyat şampiyonu atlet Aslı Çakır Alptekin, oturumun ardından gazetecilere yaptığı açıklamada, gelecek yıl Mersin'de yapılacak Akdeniz Oyunları hazırlıklarına başladığını söyledi. 
 
Olimpiyatların Türkiye'de yapılmasının önemli olduğunu vurgulayan Alptekin, ''Ülkemde yarışmayı çok istiyorum. O yüzden hedeflerim arasında Akdeniz Oyunları da var. Dünya şampiyonası öncesinde durumumu, ne derece koşacağımı görmem için güzel bir yarış olacak'' diye konuştu. 
 
Alptekin, olimpiyatlardan sonra hayatında birçok şeyin değiştiğini dile getirerek, ''Herkes tanıyor ve çocuklarını spora yönlendirmemi istiyor. Anneler, kızlarının spor yapması için ellerinden tutarak antrenman yaptığım yere getiriyor, atletizme büyük ilgi var. Bu da beni mutlu ediyor. Gelecek nesilden çok ümitliyim'' dedi. 
 
Türkiye'nin olimpiyatlara tesis olarak hazır olduğunu vurgulayan Alptekin, tek eksiğin sporcuların az olması olduğunu, olimpiyatlardan çok madalya ile dönmek istediğini kaydetti. 
 
Olimpiyat şampiyonu tekvandocu Servet Tazegül ise Akdeniz Oyunları'na hazır olduğunu, olimpiyatların güzel bir organizasyon olacağını belirtti. 
 
Tazegül, 2008 olimpiyatları baraj maçında Türkiye'de, Türk seyircisi önünde müsabaka yaptığını anlatarak, ''Çok güzel bir duyguydu kendi seyircimin desteğini arkamda hissetmek. Bu sefer de ülkemi en iyi bir şekilde temsil edeceğim. Umarım tüm ülkeler arasında şampiyon oluruz'' dedi. 
 
Tazegül, şampiyon olduktan sonra hayatında hiçbir şeyin değişmediğini, her şeyin aynı devam ettiğine kaydederek, Türkiye'deki tekvandonun dünya ve Avrupa'da iyi bir konumda olduğunu söyledi.