TSYD'den İbrahim Kızıl'a kınama

Türkiye Spor Yazarları Derneği (TSYD) Yönetim Kurulu, Gaziantepspor Kulübü Asbaşkanı ve basın Sözcüsü Mehmet Kızıl’ın TSYD Üyesi Ökkeş Özekşi’yi sosyal paylaşım sitleri üzerinden tehdit etmesini kınadı.

TSYDden İbrahim Kızıla kınama
07 Şubat 2013 Perşembe 13:21 tarihinde eklendi.

 

TSYD’den yapılan yazılı açıklamada şöyle denildi:
 
“Sporu yapanlar, sporu yönetenler ve sporu kamuoyuna en ince noktaları ile sunan Spor Basınının her ferdi, fikir ayrılıklarına rağmen her zaman bir bütün olarak düşünülmelidir. Geçtiğimiz günlerde, Gaziantep’te yaşanan ve hiç olmamasını dilediğimiz bir olay, ne yazık ki; sporun kardeşlik nosyonunu zedeleyen ve görevi sadece gazetecilik olan bir meslektaşımızın üzerinde yoğunlaşarak, hepimizi ziyadesiyle üzmüştür.
 
 Yaptığımız araştırmada, Gaziantepspor Kulübü Asbaşkanı ve basın sözcüsü Mehmet Kızıl, Türkiye Spor Yazarları Derneği (TSYD) üyesi  Ökkeş Özekşi’yi  sosyal paylaşım sitesi üzerinden tehdit niteliği taşıyan “Benim ailemi küçük düşürecek haberler yaparsan, seni ilk gördüğüm yerde tekme-tokat döveceğim” sözleriyle, bir basın emekçisine büyük saygısızlık yapmıştır. Eğer ortada bir hukuki sorun varsa, devletin mahkemeleri dururken, bunun çözüm yeri ve güç gösterim merkezi, sosyal paylaşım siteleri olmamalıdır. Dileğimiz, bu gibi olayların bir daha, Türkiye’nin hiçbir yerinde asla yaşanmamasıdır."
 
 

CİHAN