TSYD'den 'Lütfen sakin olalım' çağrısı

Türkiye Spor Yazarları Derneği (T.S.Y.D) şiddet ve tribün terörünü kınayan bir dizi önlemin alınması için üzerine düşen görevi yapmaya özen gösterdiğini açıkladı.

TSYDden Lütfen sakin olalım çağrısı
11 Şubat 2013 Pazartesi 18:19 tarihinde eklendi.

 

Türkiye Spor Yazarları Derneği Yönetim Kurulu imzası ve  'Lütfen sakin olalım' başlığıyla yapılan yazılı açıklamada, Elazığ'da yaşanan olaya vurgu yapılarak şu ifadeler kullanıldı:
 
"Türkiye Spor Yazarları Derneği (T.S.Y.D) şiddet ve tribün terörünü kınayan bir dizi önlemin alınması için üzerine düşen görevi yapmaya her defasında büyük özen göstermektedir.
 
9 Şubat Cumartesi günü Elazığ’da oynanan Sanica Boru Elazığspor-Beşiktaş maçında meslektaşlarımıza yönelik yapılan fiili hareket karşısında bir kez daha yetkilileri göreve davet etmekten, tarafları sağduyuya çağırmaktan öte yapacak bir şeyin olmadığını görmekteyiz. 
 
Tribünlerden atılan bir meşale, görevi sadece saha içinde fotoğraf çekmekten başka bir şey olmayan Anadolu Ajansı Foto muhabiri  İbrahim Halil Yakut’a isabet etmiştir. Şans eseri, daha vahim yaralanmaktan son anda kurtulan ve görevine devam eden bu meslektaşımıza acil şifalar diliyoruz. Tribünleri de, bir kez daha sağduyuya davet ediyoruz."
 
İBRAHİM YAKUT’A GEÇMİŞ OLSUN MESAJI
 
Bu arada, Türkiye Foto Muhabirleri Derneği Başkanı Rıza Özel ise mağdur olan foto muhabiri İbrahim Halil Yakut'a geçmiş olsun mesajı yayınladı.
 
Başkan Özel yaptığı yazılı açıklamada, "Türkiye Foto Muhabirleri Derneği’nin de üyesi olan AA Foto Muhabiri İbrahim Halil Yakut'un Sanica Boru Elazığspor-Beşiktaş maçında atılan meşale sonucu yaralanmasını büyük bir üzüntü ile karşıladık. 
 
Kasıtlı olarak veya kaza sebebiyle maçlara alınması bile yasak olan meşalenin bir gazetecinin yüzünde patlaması kabul edilemez bir durumdur. Ülkemizde spor özelliklede futbol fanatizminin yaşattığı sıkıntılar stat ve spor salonlarındaki yetersiz güvenlik önlemleri gazetecilerin özellikle de foto muhabirlerinin zaten zor olan çalışma şartlarını daha da güçleştirmektedir. 
 
Biz mecvut yasalarda stat ve spor salonu güvenliğine ilişkin kural ve uygulamaların bir an önce hayata geçirilmesini bekliyoruz. Meslektaşımız İbrahim Halil Yakut'un kısa sürede sağlığına kavuşmasını, bir daha bu tür olayların yaşanmamasını diliyoruz."

CİHAN