TTNet ve Telekom'a büyük şok!

Rekabet Kurulu, TTNET AŞ ve Türk Telekomünikasyon AŞ hakkında soruşturma açtı.

TTNet ve Telekoma büyük şok!
16 Ağustos 2012 Perşembe 11:50 tarihinde eklendi.

 

Rekabet Kurulu, TTNET AŞ'nin düzenlediği genişbant internet kampanyalarında yıkıcı ve rakipleri pazardan dışlayıcı nitelikte tarifeler uyguladığı iddiasını içeren şikayet başvurusu üzerine TTNET AŞ ve Türk Telekomünikasyon AŞ hakkında soruşturma açtı. 
   
Konuya ilişkin Rekabet Kurumu'nun internet sitesinde yer alan duyuruya göre, TTNET AŞ'nin düzenlediği genişbant internet kampanyalarında yıkıcı ve rakipleri pazardan dışlayıcı nitelikte tarifeler uyguladığı iddiasını içeren şikayet başvurusu üzerine yapılan ön araştırma, Rekabet Kurulu'nca karara bağlandı. 
     
Ön araştırmada elde edilen bilgi, belge ve yapılan tespitleri 9 Ağustos 2012 tarihli toplantısında müzakere eden Kurul, bulguları ciddi ve yeterli bularak, 4054 sayılı Rekabetin Korunması Hakkında Kanun'un ihlal edilip edilmediğinin tespiti amacıyla aynı kanunun ilgili maddeleri uyarınca, TTNET AŞ ve Türk Telekomünikasyon AŞ hakkında soruşturma açılmasına karar verdi. 
     
4054 sayılı Rekabetin Korunması Hakkında Kanun'un 6'ıncı maddesi, hakim durumun kötüye kullanılmasını yasaklıyor. Soruşturma, TTNET AŞ ve Türk Telekomünikasyon AŞ'nin fiyatlandırma politikaları aracılığıyla perakende ve toptan sabit genişbant internet erişim hizmetleri pazarlarında söz konusu maddeyi ihlal edip etmediklerinin tespiti amacıyla başlatıldı.