TTNET’ten hükümlülere internet eğitimi

İletişim şirketi TTNET, sosyal sorumluluk çalışmaları çerçevesinde başlattığı internet eğitimlerine mahkumları da dahil etti. Bu çerçevede yapılacak ilk organizasyonda 25 hükümlü eğitim alacak.

TTNETten hükümlülere internet eğitimi
10 Ocak 2013 Perşembe 16:27 tarihinde eklendi.

 

TTNET tarafından düzenlenen ‘İnternetle Hayat Kolay’ projesi İzmir Aliağa Ceza İnfaz Kurumu’nda başlatılacak. Hükümlüler, proje kapsamında cezaevi kampüsüne kurulan özel donanımlı TIR'da, internet okuryazarlığı ve teknolojideki son gelişmeler hakkında bir ay boyunca eğitim alacak.
 
TTNET’in, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı’nın himayesinde hayata geçirdiği projeyle bugüne kadar 2 bini aşkın kişi internetle tanıştırıldı. 2013 yılı eğitimlerine Aliağa Ceza İnfaz Kurumları Kampüsü’nden başlandığını söyleyen TTNET Genel Müdürü Abdullah Orkun Kaya, “Bu girişimle buradaki hükümlülerin cezalarını tamamladıktan sonraki hayatlarına daha hazır ve donanımlı bir şekilde başlamalarına destek olmak istedik. Bu eğitime katılanların geleceğe daha güçlü, daha umut dolu gözlerle bakmasına katkıda bulunacağımızı umuyoruz.” dedi. 
 
Cezaevindeki hükümlüler donanımlı eğitim TIR’ında uzman eğitmenler eşliğinde, interneti anlama ve öğrenme derslerinin yanı sıra, Facebook, Twitter gibi sosyal ağlar, Skype gibi görüntülü haberleşme platformları, internette alışveriş ve güvenlik gibi konularda da eğitim alacak. Programı başarıyla tamamlayan katılımcılara sertifika verilecek. Projenin gezici TIR’ında 25 kursiyer için 25 diz üstü bilgisayar, kablosuz ve hızlı internet bağlantısı bulunuyor.
 
TTNET ‘İnternetle Hayat Kolay’ eğitime başvurular, muhtarlıklar, TTNET satış ofisleri, sivil toplum örgütleri ve kadın kuruluşları aracılığıyla yapılıyor. 
 
 

CİHAN