TÜBİTAK’tan Fatih Koleji’ne ödül yağmuru

Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu'nun (TÜBİTAK) liselerarası düzenlediği proje yarışmasında Fatih Koleji 5 ayrı dalda birincilik ödülünün sahibi oldu.

TÜBİTAKtan Fatih Kolejine ödül yağmuru
29 Mart 2013 Cuma 14:04 tarihinde eklendi.

 

Birincilik ödülünü alan öğrenciler, uzun bir çalışma sürecinden geçtiklerini ve başarılı olmaktan dolayı mutlu olduklarını ifade etti. 
 
TÜBİTAK 44. Ortaöğretim Öğrencileri Araştırma Projeleri Avrupa Bölge Yarışması, İstanbul Teknik Üniversitesi’nin ev sahipliğinde gerçekleştirildi.  Öğrenciler birbirinden ilginç projelerini 25 – 28 Mart Tarihleri arasında İTÜ Ayazağa Kampüsü Süleyman Demirel Kültür Merkezi’nde sergiledi. Bilgisayar, biyoloji, coğrafya, fizik, kimya, matematik, sosyoloji ve tarih konularında hazırlanan projelerden dereceye giren öğrencilerin ödülleri üniversitede düzenlenen törenle sahiplerini buldu. 
 
Fatih Koleji de çeşitli şubeleri ile katıldığı proje yarışmasından farklı alanlarda birçok ödülün sahibi oldu. Bilgisayar dalında katıldıkları projeden birincilik ödülü alan Fatih Koleji öğrencilerinden Beyzanur Kökçü, “Bilgisayar dalında bir proje ile yarışmaya katıldık. Projemizin ana konusu obezite ile alakalıydı. Bilgisayardaki uygulamalarımızla obeziteye teşhis koymayı amaçlamıştık projemizle. Birincilik ödülü alabileceğimizi hiç tahmin etmiyorduk.Hatta üçüncü açıklandığında biz sonuncu olacağımızı düşünmüştük. Ağlamaya başlamıştık. Birinci olduğuma hala inanamıyorum. Sahneye çıktım, arkadaşıma, ‘Biz birinci mi olduk?’ diyorum.” ifadelerini kullandı.
 
Bilgisayar öğretmeni Faruk Bulut ise, “İki yıldan beri hazırlanıyorlar. Uzun bir süreçten geçtiler. Hak ettiklerini düşünüyorum. Öğrencilerin gayreti ile nasip oluyor.Hafta içi ders çıkışlarında hafta sonlarında tam gün okulda projelerine çalıştılar. Yaz tatilinin ortasında, Ramazan’ın sıcağında çocuklar projeye çalışmışlardı. Uzun bir süreç sonunda başarılı olduklarını düşünüyorum.” ifadelerini kullandı.
 
Yarışamaya katılan 138 projeden 39’una ödül verildi. Bunlardan 19’u birinci, 10’u İkinci ve 10’u üçüncü seçildi. Birinci olan 19 proje Ankara’da TÜBİTAK’ın Türkiye genelinde yapacağı yarışmaya katılacak. Bu yarışma sonunda kazanan Projeler Amerika’da yapılacak olan ‘İNTELİSEF’ adlı yarışmaya katılmaya hak kazanacak.

CİHAN