Tüfekle kazara arkadaşını vurdu

İzmir'in Bergama İlçesi'nde, babasına ait av tüfeğini arkadaşına göstermek isterken kazara ateş aldığı ileri sürülen silah, 13 yaşındaki Tarık Dereli'yi yaşamından etti.

30 Ocak 2013 Çarşamba 21:27 tarihinde eklendi.

 

Olay, bugün saat 16.00 sıralarında, ilçeye bağlı Sarıcalar Köyü Çardak Mevkii'nde meydana geldi.

Koyun otlatmaya çıkan 13 yaşındaki Ferdi Y. ile yaşıtı olan arkadaşı Tarık Dereli, Çardak Mevkii'nde karşılaştı. Bir süre sohbet eden iki arkadaştan Dereli, Ferdi Y.'nin yanında getirdiği babasına ait av tüfeğine yakından bakmak istedi. Ferdi Y., namlusu Dereli'ye dönük olan silahı uzattığı sırada, iddiaya göre, av tüfeği kazara ateş aldı. Sol karın boşluğundan ağır yaralanan Tarık Dereli, kanlar içinde yerde kaldı. Ferdi Y. cep telefonuyla Dereli'nin babası Ramazan Dereli'yi arayıp durumu anlattı, yardım istedi. Ramazan Dereli'nin ihbarı üzerine bölgeye giden sağlık ekiplerinin kontrolünde, Tarık Dereli'nin olay yerinde öldüğü belirlendi.
 
Oğlunun öldüğünü öğrenen baba Ramazan Dereli, sinir krizi geçirdi. Olay yerinde yapılan incelemenin ardından Dereli'nin cesedi otopsi için İzmir Adli Tıp Kurumu Morgu'na kaldırıldı. Ruhsatsız av tüfeğine de incelenmek üzere el konuldu. Olayın ardından Ferdi Y. ile tüfeğin sahibi olan Babası Bayram Yılmaz (50) Jandarma ekipleri tarafından gözaltına alındı. Her iki gencin Göçbeyli Ortaokulu 3'üncü sınıf öğrenisi oldukları öğrenildi.

Olayla ilgili soruşturma başlatıldı.

DHA