Tuğba Özay, birinci gelen ata bindi

Antalya'nın Manavgat İlçesi'nde bu yıl 7'ncisi düzenlenen Rahvan At Yarışları'nı Bursa Gemlik bölgesinden Mustafa Sertkaya'nın 'İstanbul' adlı kazandı.

Tuğba Özay, birinci gelen ata bindi
06 Ekim 2013 Pazar 21:58 tarihinde eklendi, 1.457 kez okundu.
Yarışın ardından birinci gelen 'İstanbul'a binerek gezen eski manken ve şarkıcı Tuğba Özay, gelecek yıl belki kendisinin de yarışlara katılabileceğini söyledi.
 
Side Rahvan Atçılar Derneği tarafından Side Büyük Plajı'nda düzenlenen 7'nci Side Rahvan At Yarışları'na, ülke genelinden 80'e yakın at katıldı. Yarış severlerin ilgi gösterdiği yarışları eski manken ve şarkıcı Tuğba Özay da izledi.

Heyecanın üst düzeyde olduğu yarışlarda Baş Atlar Kategorisi'nde Mustafa Sertkaya birinci olurken, Mustafa Küçükmeral ikinci, Mehmet Barut ise üçüncü oldu. Toplam 10 kategoride gerçekleştirilen yarışmalarda, dereceye giren atların sahiplerine 34 bin TL ödül dağıtıldı.
 
ÖZAY: ORTA ASYA'DAN DÖRT NALA GELMİŞİZ
 
Kupa törenin ardından Tuğba Özay, yarışı kazanan 'İstanbul' adlı ata bindi. Bir süre atla gezen Özay, yarışları izlerken büyük keyif aldığını söyledi. Kadınların da ata sporu olan biniciliğe ilgi göstermesi gerektiğini vurgulayan Özay, "Bakarsınız önümüzdeki yıl ben de burada yarışırım.

At binerim, kılıç kuşanırım. Ne de olsa orta Asya'dan dörtnalla gelmişiz. Atçılık ata sporumuz. Atları çok seviyorum, özgürlüğün simgesi olarak görüyorum. Burada canım sıkıldığında zaman zaman ata binip Toroslara gidiyorum. Stres atıyorum. Bütün hayvanları seviyorum ama atların yeri başka.

Çünkü bu atlarla ne savaşlar kazanmışız, ne yüklerimizi taşımız. O yüzden bizim kültürümüzde, geleneğimizde de yerleri çok başka" dedi.