Tuğba'ya son görev

Sakarya'da Go-Kart pistindeki kazada hayatını kaybeden Tuğba Erdoğan (24), Kütahya'nın Gediz ilçesinde gözyaşları içinde son yolculuğuna uğurlandı.

Tuğbaya son görev
09 Şubat 2013 Cumartesi 16:20 tarihinde eklendi, 2.432 kez okundu.

 

Tuğba Erdoğan'ın cenazesi, Gediz Devlet Hastanesi morgundan sabah saatlerinde alınarak, oturdukları Dayınlar Mahallesi'ndeki Özyurt Camii'ne getirildi. Burada dua edilip mahalle sakinlerinden helallik alındı. Cenaze daha sonra Ulucami'de öğle namazına müteakip kılınan cenaze namazının ardından omuzlara alınarak ilçe mezarlığına götürüldü.
 
Sakarya Genç TEMA Topluluğu Başkanı olduğu öğrenilen Tuğba Erdoğan'ı son yolculuğunda Sakarya Üniversitesi Öğretim Görevlisi Mahnaz Gümrükçüoğlu'nun yanı sıra öğrenci arkadaşları da yalnız bırakmadı. Gümrükçüoğlu, "Tuğba benim çok özel bir öğrencimdi. Çok sosyal ve faaldi. Geleceğe dair birtakım planları vardı. Bütün öğrencilerim özeldir, ama Tuğba'nın yeri bir başkaydı." dedi.
 
BABASI, LİSE ÖĞRETMENİNE HEM SİTEM HEM TEŞEKKÜR ETTİ
 
Cenaze töreninde, baba Süleyman ve anne Zehra Erdoğan ile Tuğba'nın kardeşleri 14 yaşındaki Büşra ile 13 yaşındaki Murat gözyaşlarına boğuldu. Tuğba'nın lise öğretmenine sarılarak ağlayan baba Süleyman Erdoğan, "Hep aktif bir öğrenci olarak yetiştirdi benim kızımı. Neden pasif etmedi bu benim kızımı. Abi seni çok seviyorum. Kızımı sevdiğim kadar seni seviyorum. Çok güzel bir öğrenci yetiştirdin. Sana minnettarım. Artık Tuğba yok. Senin emeğini unutamam. Böyle bir kız yetiştiren ben değilim bu hocamızdı. Allah verdi, Allah alıyor. Yeşili, ağacı çok seven birisiydi. Site başkanlığı yaptım. Bu dönemde bine yakın ağaç dikmeme vesile oldu." şeklinde duygularını dile getirdi.
 
Tuğba Erdoğan'ın cenazesi, 1995 yılında henüz 9 yaşındayken lösemiden hayatını kaybeden kardeşi Merve'nin ilçe kabristanındaki mezarının yanına defnedildi. Okunan mevlit ve duaların ardından İstanbul Tema Vakfı tarafından getirilen fidan, Tuğba Erdoğan’ın kardeşi Büşra Erdoğan (14) tarafından mezarı başına dikildi.
 
"İHMAL SÖZ KONUSU"
       
Baba Süleyman Erdoğan, kızının çok sevilen birisi olduğunu ilk ve son kez gördüğünü belirterek, “En zor günlerden birisini yaşadım. Kızımı kaybettim. Elim bir kaza sonucu hayatını kaybetti. Kızımın çok sevilen bir insan olduğunu bu gün ilk defa gördüm, son kez bu kadar sevildiğini gördüm.” dedi. 
 
       
Hukuhi sürecin başlatıldığına işaret eden baba Erdoğan, açıklamalarına şöyle devam etti: “Gereken hukuki işlemler başlatıldı. Türk kanunlarına güveniyorum. Sonuna kadar ne gerekirse o yapılacaktır. Çıkan neticeye boynumuz kıldan ince diyeceğiz, ama kesinlikle böyle usulsüz araç çalıştırmak uygun değil. Go-Kart denen araçların oradaki işletme sahiplerinde büyük hata görüyorum. En son kızımla sabahtan görüştüm. Günlük üç, beş defa görüştüğümüz oluyordu. Sözlüsüyle beraber olacağını söylemişti. Bir hac uğurlamasına gideceğini, oradan da kahvaltı edeceğini söyledi. Adli tıptan raporun 2- 3 ay içerisinde çıkacağını söylediler. İhmal kesinlikle söz konusu. Gazetedeki haberlere bakarsanız iki aracın arkalığı var, Tuğba'nın bindiği aracın arkalığı yok. Ben aletleri göremedim. Bunlarda kask olması gerekiyor. Fularla bindi diyorsa oradaki adamın ikaz etmesi gerekiyor. Bu fular boyun atkısı, herhangi bir simge değil. Kızım başörtüsü takardı, ama bu başörtüsü de değilmiş.”
 
Erdoğan, bahse konu işletme açılışına ruhsat veren kişilerden dahi şikayetçi olacağını belirterek, “Devletin yargı sistemi bunları inceleyip bakacak, kararlarını vereceklerdir. Ben kesinlikle şikayetçiyim. Ben yetkililerden gelişigüzel izin verilmemesini istiyorum ve bu işlerin arkasında olsunlar. Bu işlere izin verenlerden, ruhsat verenlerden bile şikayetçiyim. Ruhsatı kim verdiyse ondan bile şikayetçiyim.” ifadelerini kullandı.

CİHAN