Tuğçe için kampanya

Almanya'nın Offenbach kentinde, tacize uğrayan iki Alman kıza yardım ettiği için Sırp tacizcilerin saldırısı sonucu komaya giren ve iki gün önce beyin ölümü gerçekleşen Tuğçe Albayrak'ın (22) Federal Liyakat Nişanı'yla onurlandırılması için kampanya başlatıldı.

Tuğçe için kampanya
28 Kasım 2014 Cuma 11:42 tarihinde eklendi.
İnternet'te, “change.org” adlı sitede başlatılan imza kampanyasına kısa sürede binlerce kişi katıldı. Söz konusu sitede imza verenler, Tuğçe Albayrak'a neden Federal Liyakat Nişanı verilmesini istediklerini ve duygularını yazdılar.
 
Almanya'da Cumhurbaşkanı tarafından verilen ve en büyük onur ödülü olan Federal Liyakat Nişanı'na, 2009 yılındaki benzer bir olayda Dominik Brunner lâyık görülmüştü. Brunner, Münih'te başkalarını korumaya çalıştığı için iki gencin saldırısına uğramış ve 50 yaşında yaşamını yitirmişti. Olaydan üç hafta sonra dönemin Cumhurbaşkanı Horst Köhler tarafından Brunner'in ailesine Federal Liyakat Nişanı verilmişti. 
 
Öte yandan bugünün yâni 28 Kasım'ın hem Tuğçe hem de ailesi için farklı bir anlamı var. Eğer beyin ölümü gerçekleşmeseydi Tuğçe bugün 23. yaşını kutlayacaktı. Bu yüzden ailesi, Tuğçe'nin 28 Kasım'a kadar yaşam destek ünitesine bağlı kalmasını istemişti. Bugün yaşam destek ünitesinin kapatılması bekleniyor. Daha sonra hukuki sürecin bir parçası olarak savcılığın otopsi isteyeceği belirtiliyor. 
 
15 Kasım Cumartesi günü, üniversite öğrencisi Tuğçe Albayrak'ı yumruklayarak komaya girmesine neden olan zanlı Sanel J.'nin tutukluluk hâli ise sürüyor. Sanel J. cezaevinde tek kişilik bir hücrede tutuluyor. Yakınlarıyla ayda 4 kere ve birer saat görüşmesine izin verilen zanlı, cezaevinde resim ve gitar kursuna katılıyor.