Tuğluk, Suriye Kürtlerine yardım için sınırda

Aysel Tuğluk, “Tahammülün sınırına geldik” dedi. Tuğluk, yörede toplanan kadınlarla ‘İnsan zinciri’ oluşturdu.

Tuğluk, Suriye Kürtlerine yardım için sınırda
03 Ağustos 2013 Cumartesi 16:10 tarihinde eklendi.
Mardin’in Kızıltepe İlçesi yakınlarındaki Şenyurt Sınır Kapısı’nın açılarak, Suriye’nin kuzey kesimindeki Kürtler’e insani yardımı ulaştırmak istediklerini söyleyen Demokratik Toplum Kongresi (DTK) Eş Başkanı, Van Bağımsız Milletvekili Aysel Tuğluk, “Tahammülün sınırına geldik” dedi. Tuğluk, yörede toplanan kadınlarla ‘İnsan zinciri’ oluşturdu.
 
Milletvekili Aysel Tuğluk, ‘Rojava’ olarak tanımladığı Suriye’nin kuzey kesiminde PKK'nın Suriye'deki kolu PYD ile, El Nusra örgütü arasında çatışmalar sürerken, bu bölgedeki Kürtlere, BDP ve DTK yardım oluştırmak için harekete geçti. Bölgede bulunan Aysel Tuğluk, Kürtlere Türkiye’den yardım ilac ve gıda götürmek istediklerini bunun engellendiğini söyledi. Tuğluk, sınır kapısı açılıncaya ve yardımlar ulaştırılıncaya kadar buradan ayrılmayacaklarını belirterek, Twetter hesabından şunları paylaştı:
 
“Tahammülün sınırına geldik. Rojava’da halk büyük acılar çekiyor. Dün çeşitli görüşmeler yaptık. Mardin Valisi, Atalay, Davutoğlu ile. ‘Olabilir tabii’ denilmesine rağmen şu ana kadar geçiş sağlanabilmiş değil. Arkadaşlarımız ve belediye meclis üyelerimizle görüştük ne kadar sürerse sürsün bu kapı açılıncaya kadar ayrılmama kararı aldık. Dün sabah 9’dan beri 12 kamyonla Şenyurt Sınır Kapısı’nda bekliyoruz. Çok acil ihtiyaçlar var sınırın öteki tarafında. Bir yandan PYD’nin eşbakanıyla görüşülüyor ve kapıların açılacağına dair de bilgi veriliyor. Ama 12 kamyonluk yardımı gönderemiyoruz? Sınır kapıların açılması için burdayız. Burada kalmaya devam edeceğiz. Kardeşlerimize yardımlar gitmeden dönmek yok Rojava ağlıyor. Şenyurt Sınır Kapısı’nda bekleyişimiz, 3’üncü günün'de. Yardımların geçişine izin verilmiyor insan zinciri oluşturuyoruz. Nusaybin belediye başkanımız Ayşe Gökkan'da bizimle.”

DHA