Tuğrul İnançer'i protesto ettiler

Bursa'da bir sivil toplum örgütü, geçtiğimiz gün TRT'de canlı yayınlanan iftar saati programında, 'Hamilelerin sokağa çıkması terbiyesizliktir' diyen Avukat Ömer Tuğrul İnançer'i protesto etti.

Tuğrul İnançeri protesto ettiler
26 Temmuz 2013 Cuma 20:40 tarihinde eklendi.

Merkez Osmangazi İlçesi Tarihi Belediye Binası'nın arka tarafından toplanan 3'ü erkek 17 kişilik grup, Türk tasavvuf düşünürü ve avukat olan Ömer Tuğrul İnançer ile AK Parti aleyhinde sloganlar attı.

'Kadın Cinayetlerini Durduracağız' isimli platform adına açıklama yapan üye Fatma Çakır, Haziran ayında basına yansıyan haberlere göre 16 kadının öldürüldüğüne dikkat çekerek, Temmuz ayında da bunun sürdüğünü söyledi. Çakır, "Devletin kanalı TRT'de geçtiğimiz gün hamile kadınlarla ilgili söylenenler AK Parti'nin tutarsızlığını bir kez daha gün yüzüne çıkarttı.

Kadınları sokakta yürüdüğü için terbiyesiz ilan eden bu söylemler, kadınları cinayet için açık hedef haline getirmektedir" dedi. Hükümeti görevini yapmaya davet ettiklerini söyleyen Çakır, "Kadın katillerine caydırıcı cezalar verilene kadar etkin koruma sağlanıncaya kadar adalat mücadelemizle sizin karşısınızda olacağız" diye konuştu.


DHA