Tüm dünya Türkiye'ye vizesiz girecek

Türkiye, tüm ülke vatandaşlarına vizeyi belli şartlarda kaldıran yeni bir uygulamaya geçiyor.

Tüm dünya Türkiyeye vizesiz girecek
22 Haziran 2012 Cuma 09:06 tarihinde eklendi, 1.272 kez okundu.

 

Vize almadan Türkiye’ye gelen yabancılar, süresi içinde Türkiye'den ayrılacaklarını belgelemeleri halinde, sınır kapılarında vize alabilecek. Deniz limanlarına gelip, 72 saati geçmemek kaydıyla liman şehrini veya civar illeri turizm amaçlı gezecek yabancılardan da vize istenmeyecek.
 
TBMM İçişleri Komisyonunda benimsenen ‘’Yabancılar ve Uluslararası Koruma Kanunu Tasarısı’’ ile yeni düzenlemeler getiriliyor. Türkiye’nin vize uyguladığı ülke vatandaşları, ülkemize gelmek istediklerinde ilke olarak vize alacaklar ancak bu düzenleme esnek bir uygulamaya dönüşecek. En çok 3 ay sonra çıkış yapacağını belgeleyenlere sınırda vize verilecek. Ülke menfaatleri göz önünde bulundurularak vize verilmesinde yarar görülen yabancılara da, Büyükelçiliklerce vize verilebilecek.
 
Kamu düzeni, kamu güvenliği ya da kamu sağlığı açısından Türkiye'ye girmesinde sakınca görülen yabancıların ülkeye girişi ise yasaklanacak. Türkiye'ye giriş yasağının süresi en fazla 5 yıl olacak. Türkiye'nin taraf olduğu anlaşmalar uyarınca sanık  ya da hükümlü bulunanlar da vize alamayacak.
 
Türkiye'ye yasadışı giren veya Türkiye'yi yasadışı terk eden, buna teşebbüs eden yabancılar hakkında 2 bin, yasaklanmasına rağmen Türkiye'ye girenler, kendilerine tanınan süre içinde ülkeden ayrılmayanlar ve, işlemler sırasında kaçanlar hakkında bin lira ceza uygulanacak. 

Gazeteport