"Tüm dünya yarın bunu konuşacak"

CHP'li vekil İsa Gök: Yarın tüm dünya, saat 15.00 itibariyle AKP’nin izinleriyle oluşan, millet iradesini hiçe sayarak, kendi kararıyla oluşturduğu Meclis'teki durumunu konuşacak.

Tüm dünya yarın bunu konuşacak
27 Haziran 2011 Pazartesi 17:49 tarihinde eklendi, 1.384 kez okundu.

 

CHP Mersin Milletvekili İsa Gök Meclis kaydının ardından gazetecilerin sorularını yanıtladı.
 
CHP’nin yarınki yemin törenine katılıp katılmayacağının sorulması üzerine Gök, "Türkiye’de demokratik, laik, çağdaş, parlamenter bir demokrasi olduğunu düşünmenin yanılgı olduğunu" savundu. Gök, "Türkiye’de hukuk devleti olduğunu düşünmek, Türkiye’yi tanımamazlıktır, Fransız kalmaktır. Türkiye’de, YSK’sından yargıya kadar tümüyle Hükümetin baskısı, Hükümetin talimatlarıyla yürüyen bir devlet sistemi meydana gelmiştir. Şu anda kimlerin vekil olup olmayacağına karar veren merci AKP’dir" diye konuştu.
 
Devlet Bakanı Hayati Yazıcı’nın 10 Nisan’da bir gazeteye verdiği demeçte, Mehmet Haberal, Mustafa Balbay ve Engin Alan ile ilgili, "O davadan tutuklular Meclise gelemezler" dediğini anımsatan Gök, şöyle devam etti:
 
"Hayati Yazıcı, televizyoncu değil avukat. Yazıcı, Başbakan Erdoğan’ın avukatlığını yapan biri. Yazıcı, bu kişilerin Meclise giremeyeceğini söylüyorsa o zaman Hükümet kanadının bir bildiği var demektir. Hükümet kanadı, demek ki kimlerin Meclise girip girmeyeceğini, millet iradesine bakarak değil, siyaseten Başbakan’ın talimatıyla belirliyor demektir. Bu da bu ülkede, Meclisin yetkisinin, parlamenter demokrasinin kalmadığının göstergesidir. Bu gerçekler ışığında CHP, kanaatim olarak söylüyorum sessiz kalamaz, eylemsiz duramaz, bu olayı sindiremez."
 
Yemine katılmamanın gündemde olup olmadığına ilişkin soruya Gök, "Yarın sanıyorum saat 14.30’da Genel Başkanımız, sizleri bilgilendirecek, gerekçe, eylem, sonuç, her konuda sorunuzu yanıtlayacak. Şu anda o yüzden kimse bir şey söyleyemez" karşılığını verdi.
 
Gök, partinin kararı bekleninceye kadar, demokrasi, hukuk devleti dışılığa sert, net, en etkin şeklide tavır koyma zorunluluklarının bulunduğunu
ifade ederek, "Yarın tüm dünya, saat 15.00 itibariyle AKP’nin izinleriyle oluşan, millet iradesini hiçe sayarak, kendi kararıyla oluşturduğu Meclisteki durumunu konuşacak. Atatürk’ün kurduğu Meclis, bunları hak etmiyor" görüşünü
savundu.