Tumblr 6 Ekim'de Kapanacak

Ücretsiz blog servisi Tumblr, yapılan açıklama ile sitenin 6 Ekim'de kapanacağını ve bir süre hizmet dışı kalacağını bildirdi. Peki Tumblr'ın kapatılmasının ardındaki gerekçe ne?

Tumblr 6 Ekimde Kapanacak
02 Ekim 2012 Salı 12:21 tarihinde eklendi, 1.157 kez okundu.

 

Kişilerin kendi sitelerini açarak istedikleri konularda içerik üretmelerini sağlayan popüler oluşumların başında şüphesiz blog platformları yer alıyor. WordPress, Joomla gibi hazır sistemlere nazaran "tek tık ile blog" esaslı yapılar kullanıcı tercihlerinde daha üst sıralarda yer alıyor.
 
Bahsi geçen servislerin gözde isimlerinden birisi ise Tumblr. Dünyada olduğu gibi ülkemizde de yoğun ziyaretçi trafiğine sahip site, özellikle -video, fotoğraf gibi- görsel içerik bakımından adeta hazine niteliği taşıyor. Son olarak uzun süredir kullanımda olan arayüzünü (dashboard) yenileyerek daha estetik ve dinamik bir görünüme kavuşturan yetkililer, diğer taraftan mobil servisi revizyondan geçirmişti.
 
Firma bünyesinden yapılan son açıklamaya göre sitenin 6 Ekim 2012 günü kapatılacağı bildiriliyor. Altyapıda başlatılan geliştirme çalışmalarının son aşamaya geldiğini bildiren mühendislik departmanı başkan yardımcısı Blake Matheny, yapılacak bakım sayesinde uzun yıllar kesintisiz hizmet sunulacağını müjdeledi.
 
Türkiye saati ile 11:00'da başlayacak müdahale neticesinde Tumblr'a erişim birkaç saat engellenecek. Blog'ların yanı sıra arayüze (dashboard) ulaşım da kapatılırken 150 milyon kullanıcı bir süre çevrim dışı kalacak. Durum hakkında kullanıcılardan özür dileyen yetkili, ufak çaplı kesinti boyunca yoğun şekilde çalışacaklarını söyledi.

shiftdelete.net