TÜMSİAD'tan muhalefete mesaj

Tüm Sanayici ve İş Adamları Derneği (TÜMSİAD) Genel Başkanı Hasan Sert, güçlü bir iktidarın karşısında güçlü bir muhalefetin yokluğunun ülke siyasetinde kendisini hissettirdiğini söyledi.

TÜMSİADtan muhalefete mesaj
03 Ağustos 2013 Cumartesi 22:15 tarihinde eklendi.

Hasan Sert, TÜMSİAD Erzurum Şubesi'nde düzenlediği basın toplantısında sosyo- ekomomik yönden güçlenen Türkiye'nin dünya ülkelerinin dikkatini çektiğini belirtti.

Sert, ekonomisi her geçen gün büyüyen, gerçekleştirdiği mega ihaleler ile gücünü dünyaya gösteren Türkiye'nin ve hükümetin, bazı ülkelerin örtülü operasyonlarının merkezi haline geldiğini ileri sürdü. Taksim Gezi Parkı olaylarının perde arkasında uluslararası güçlerin bulunduğuna işaret eden Sert, "Son zamanların uluslararası yıldızı Türkiye'nin sosyo- ekonomik kalkınmasından bazı ülkeler ve güçler rahatsız oldu. Gezi Parkı olayları ile hükümet ve devlet yıpratılmak istendi. Halkımızın birlik ve beraberliği sayesinde, devletimizin ise vakuru ile bu badireyi atlattık. İş dünyası olarak Gezi olaylarını hiç tasvip etmedik." dedi.

        Sonbahar aylarında ülkede ikinci bir Gezi eylemi gibi provokasyonların olacağına dair duyumlar aldıklarına da dikkat çeken Sert, "Ebeveynler çocuklarına sahip çıksın. Aileler çocuklarını Gezi türü eylemlere göndermesin." ifadelerini kullandı.

        "MUHALEFET DE İKTİDAR KADAR GÜÇLÜ OLMALI"

        Güçlü bir Türkiye'de güçlü bir siyasetin bulunmasını da istediklerini aktaran TÜMSİAD Genel Başkanı, bunun için de iktidar kadar muhalefetin de güçlü olmasını arzu ettiklerini dile getirdi. Türkiye'nin hiç olmadığı kadar özgür olduğunun da altını çizen Sert, "İş dünyası olarak güçlü iktidar kadar güçlü muhalefet partisi de olsun istiyoruz. Muhalefet partisi de toplumun önüne somut, gerçekçi, güçlü projeler üretip koysun istiyoruz. Muhalefet partileri dar görüşlü, kısır politikalar üretmemeli. Güçlü Türkiye, güçlü demokrasi ancak ülkede iktidar kadar güçlü muhalefet partilerinin varlığıyla mümkün." diye konuştu."

        Basın toplantısı sonrasında ise bir kebapçıda TÜMSİAD Erzurum Şubesi tarafından iş, siyaset dünyası ve akademisyenler ile STK temsilcilerine bir kebapçıda iftar yemeği verildi.


CİHAN