Tuna nehri dondu, gemi trafiği durdu

Bulgaristan'da etkili olan soğuk hava dalgası ve fırtına yüzünden Tuna nehrinin Silistre bölgesindeki kesimi tamamen dondu.

Tuna nehri dondu, gemi trafiği durdu
09 Şubat 2012 Perşembe 12:02 tarihinde eklendi, 1.018 kez okundu.

Bulgaristan'da etkili olan soğuk hava dalgası ve fırtına yüzünden Tuna nehrinin Silistre bölgesindeki kesimi tamamen dondu. Nehirde gemi trafiği durdu.
    
Silistre bölgesinde Tuna'nın Romanya yakasında Sırp, Ukrayna ve Romanya bandıralı çok sayıda geminin buzlar arasında kaldığı bildirildi. Tuna'nın donması yüzünden nehirde gemi trafiği tamamen durdu. Yetkililer mahsur kalan gemilerin buzların erimesini beklemekten başka çarelerinin olmadığını açıkladı.
    
Tuna'nın son olarak 1985 yılında tamamen donduğunu hatırlatan Bulgaristan Meteoroloji yetkilileri, bölgenin son 27 yılın en soğuk kışını yaşadığını söyledi.
    
Bu arada ülkenin doğusundaki Karadeniz sahillerinde 3 gündür süren ve saatteki hızı 120 kilometreye ulaşan fırtına yüzünden Varna limanı gemi trafiğine kapatıldı. Burgaz limanında ise gemilerin giriş ve çıkışlarına kontrollü olarak izin veriliyor.
    
Varna'da sahil yoluna vuran ve boyu 5 metreyi aşan dalgalar, sahildeki çok sayıda işyerinde hasara yol açtı.
    
Burgaz'a bağlı Pomorie ve Tzarevo kasabalarında da fırtına balıkçı barınaklarındaki bir çok yat ve balıkçı teknesini batırdı.
    
Harmanlı bölgesinde sel felaketinin yaşandığı köylerde kurtarma ve temizleme çalışmaları sürerken, Kızılhaç ve Sivil Savunma ekipleri de selzedelere yemek ve su dağıtımı yapıyor.
    
Bölgede sel felaketinde 8 kişinin yaşamını yitirmesi nedeniyle dün ulusal yas ilan edilmişti.