Tuncay Özkan savunma yapıyor

Ergenekon davasında savunması alınan Tuncay Özkan, siyaset yaptığı için suçlandığını ileri sürdü

Tuncay Özkan savunma yapıyor
16 Mayıs 2013 Perşembe 11:08 tarihinde eklendi.

İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen Ergenekon davasının 298'inci duruşmasında CHP milletvekilleri Mehmet Haberal ve Mustafa Balbay ile emekli Tuğgeneral Veli Küçük, gazeteci Tuncay Özkan ve Danıştay saldırısı faili Alparslan Arslan'ın da aralarında bulunduğu 45 tutuklu sanık hazır bulundu. Duruşmaya katılan 4 tutuksuz sanıktan Cengiz Köylü, Yalçın Küçük ve Sami Hoştan, başka suçlardan tutuklu oldukları için tutuklu sanık bölümünde yer aldı.

Eski Genelkurmay Başkanı İlker Başbuğ, YAŞ üyesi Orgeneral Nusret Taşdeler, emekli Orgeneraller Hurşit Tolon ve Hasan Iğsız, emekli Tuğgeneral Levent Ersöz ile İşçi Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek'in de aralarında bulunduğu 21 tutuklu sanık ise duruşmaya gelmedi.

Bugün görülen duruşmada Mahkeme Başkanı Hasan Hüseyin Özese, esas hakkındaki mütalaaya karşı savunmasını yapması için tutuklu sanık Tuncay Özkan'a söz verdi. iddianame ve mütalaada kendisine karşı yapılan suçlamalara ilişkin savcılık ve mahkemeden açıklama istemesine rağmen şimdiye kadar kendisine bir cevap verilmediğini belirten Özkan, "O nedenle ben ne zaman kürsüye çıksam hayat hikayemi anlatıyorum." dedi. Türkiye’de şu an karanlık bir tablo görüldüğünü de söyleyen Özkan, "5 yıldır kollarımı açtığımda iki duvarına dokunabildiğim bir hücredeyim. Ancak hala umudum var ve dik tutuyorum. Evet sizler de umudunuzu kaybetmeyin." dedi.

Özkan, "Mütalaada anlatılan kişi ben değilim. Sadece mütalaayı yazan kişilerin politik düşünceleri." şeklinde eleştiride bulundu. Siyaset yaptığı için suçlandığını söyleyen Özkan, "Bastırılan her siyasi irade geri döner ve bende diyorum ki biz de adalet, özgürlük için geri döneceğiz. Bizi içerde tutsanız da salsanız da geri döneceğiz. Ancak burada bulunduğum için ızdırap içindeyim. Darbeye teşebbüsle suçlanıyorum. Hakkımda bir tane darbeye teşebbüs delili gösterin bütün suçlamaları kabul edeceğim." diye konuştu.


CİHAN