Tunceli Üniversitesi ilk mezunlarını verdi

Tunceli Üniversitesi'nde eğitimlerini tamamlayan öğrenciler, Mezuniyet Töreni ile diplomalarını aldı

Tunceli Üniversitesi ilk mezunlarını verdi
11 Haziran 2013 Salı 15:45 tarihinde eklendi.

Tunceli Üniversitesi 2012-2013 akademik yılı mezunları, Tunceli Kapalı Spor Salonunda düzenlenen törenle diplomalarını aldı. Üniversitenin fakültelerinin ilk mezunlarını verdiği törende konuşma yapan Tunceli Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Durmuş Boztuğ, Doğu Anadolu ve Güney Doğu Anadolu’da 4 yıl önce kurulan üniversitelerde olduğu gibi Tunceli Üniversitesi'nde de başlangıçta altyapı, barınma, laboratuar gibi birçok eksikliğin olduğunu fakat bu eksikliklerin zamanla giderildiğini; binaların, altyapının, laboratuarların zamanla geliştirildiğini söyledi.

Günümüzde üniversite mezunu olmanın olağan bir durum olduğu belirten Rektör Boztuğ, “Sizler hayata üniversite mezunu ve entelektüel bir insan olarak katılacaksınız. Çevrenizdeki olaylara ve tabiata duyarlı, insan haklarına saygılı, demokrasiye sahip çıkan insanlar olarak hayatınıza devam edeceksiniz. Bundan sonraki hayatınızda hangi ilde olursanız olun Tunceli Üniversitesine sahip çıkın. Tunceli Üniversitesi mezunları olarak her zaman dayanışma içinde olun.” dedi.

Konuşmaların ardından fakültelerde ve yüksek okullarda dereceye giren öğrencilere bölüm başkanları tarafından plaket verildi. Diplomalarını alan öğrenciler, mezuniyeti kepleri havaya atarak kutladı.


CİHAN