Tunceli'de hakim ve savcılara olağanüstü koruma

Tunceli'de geçen yıl 19 Eylül 2012 yılında Ovacık Cumhuriyet Savcısı Murat Uzun’un lojmanına girerken şehit edilmesinin ardından merkez ve ilçelerde bulunan adliye lojmanlarında güvenlik tedbirleri üst seviyeye çıkarıldı.

Tuncelide hakim ve savcılara olağanüstü koruma
04 Ocak 2013 Cuma 11:07 tarihinde eklendi.

 

Toplam 28 hâkim ve savcının bulunduğu Tunceli ve ilçelerinde Ovacık Savcısı'nın lojmanına girerken gündüz vakti PKK’lılar tarafından saldırıya uğraması güvenlik önlemlerini de gündeme getirmişti. Bu önlemler çerçevesinde merkez ve ilçedeki adliye lojmanına ait duvarlar yükseltilerek güvenlik kameraları ile donatıldı. Tunceli şehir merkezinde de Atatürk Mahallesi'nde bulunan adliye lojmanları etrafına bulunan duvarlara çelik kalkanlarla çevrilerek tel örgüler konuldu ve duvarlar yükseltildi.
 
Mobese kameralarla donatılan lojmanlarda, koruma kulesi ise dikkat çekiyor. Güvenlik önlemlerinin üst seviyeye çıkarıldığı birçok ilçe adliye lojmanlarında polislerin yirmi dört saat nöbet tuttuğu bir güvenlik noktası oluşturuldu. Birçok adliye lojmanın güvenliği tamamlanmış durumda, ancak mevsim koşulları nedeniyle tamamlanmayan iki ilçedeki adliye lojmanlarındaki çalışmaların en kısa sürede tamamlanacağı belirtildi. 
 
28 HÂKİM VE SAVCI’DAN KORUMA VE SİLAH TALEBİ
 
Ovacık Savcısı Murat Uzun’a saldırı yapılmadan önce ilde sadece 3 hâkim ve savcının sahip olduğu silah ruhsatı, Ovacık saldırısının ardından artış gösterdi. Savcı Uzun’a yapılan saldırı sonrası bölgede olası bir saldırı riskinin devam etmesi nedeniyle il ve ilçede görev yapan 28 hâkim ve savcının büyük bir bölümü silah ruhsatı için başvuru yaparak silah aldı. Birçoğu da koruma talepleri sonucu kendilerine koruma tahsis edildi. Ovacık saldırısının ardından Tunceli’de ve ilçelerinde hâkim ve savcılara yönelik gelişebilecek bir olası saldırı üst seviyeye çıkarılan güvenlik önlemleri ile önlenmesi hedefleniyor
 
SAVCI UZUN’A SALDIRIYI İKİ PKK’LI GERÇEKLEŞTİRDİ
 
Biri kadın iki PKK’lının savcı Murat Uzun’a yönelik gündüz vakti saldırıyı gerçekleştirdikten sonra bir araçla kaçan kişilerin Tunceli Milletvekili Hüseyin Aygün’ü kaçıran grup olduğu tespit edildi. Ovacık bölgesinde aktif eylem yapması için bizzat görevlendiren Ovacık bölgesinden sorumlu Azad Cüngüş’ün grubunda olan Munzur kod adlı C.S. ve bir bayan görevlendirilerek saldırıyı yapmaları istendi. Güvenlik güçleri tarafından uzun zamandır sürdürülen çalışmalarda saldırıyı tespit edilen kişi tarafından gerçekleştirildiği öğrenildi.

CİHAN