Tunceli'de kadınlar yürüdü

Tunceli'de 8 Mart Dünya Kadınlar Günü etkinlikleri kadınların yürüyüşüyle başladı.

Tuncelide kadınlar yürüdü
01 Mart 2014 Cumartesi 18:49 tarihinde eklendi.
 
Tunceli'de BDP öncülüğünde bazı siyasi parti ile sivil toplum örgütleri Dünya 8 Mart Kadınlar Günü etkinliklerini bugün yürüyüşle başlattı.

BDP milletvekilleri Nursel Aydoğdu, Ayla Akat Ata, Van Bağımsız Milletvekili Aysel Tuğluk, Emek Partisi Genel Başkanı Selma Gürkan, Tunceli Belediye Başkanı Edibe Şahin ile çevre illerden gelen kadınların da aralarında bulunduğu yaklaşık 3 bin kişi, Okullar Caddesi üzerinden Seyit Rıza Meydanı'na yürüdü. Yürüyüş sırasında Türkçe ve Kürtçe, 'Söyleyecek sözümüz, değiştirecek gücümüz var' yazılı pankart ile Abdullah Öcalan'ın fotoğrafları taşındı.
 
Van Bağımsız Milletvekili Aysel Tuğluk, kadınlara yönelik bir konuşma yaptı. Tuğluk, "Biz kadınlar Türkiye'de kadına dönük baskıya şiddete, töre adı altında kadınlarımıza, genç kızlarımıza kast edilmeye, namus adı altında katledilmeye dur diyeceğimiz isyanımızı ortaya kayacağımız bir gündür 8 Mart. Sevgili kadın yoldaşlarım, Kürt kadın mücadelesini yürütenler olarak aslında kendimizle övünmeliyiz, gurur duymalıyız.

Bakın Türkiye'de ve dünyada 8 Mart emekçi kadınlar günü en çok Kürdistan'da kitlesel olarak kutlanıyor. Kadınlarımız alanlara çıkıyor, söylemek istediklerini özgürce haykırıyorlar. Denebilir ki dünya kadın mücadelesinin emekçi Kürt kadınlarının eliyle Kürdistan'a taşıdık. Bu Kürt kadını açısında son derece büyük bir başarıdır" dedi.
 
Konuşmanın ardından müzik grupları ve sanatçılar konserler verdi.

DHA