Tunceli'de meşaleli barış kutlaması

Tunceli’de 1 Eylül Dünya Barış Günü, düzenlenen meşaleli yürüyüşle kutlandı.

Tuncelide meşaleli barış kutlaması
01 Eylül 2013 Pazar 21:16 tarihinde eklendi.

Tunceli’de Sanat Sokağı'nda bir araya gelen yüzlerce kişi davul zurna eşliğinde halay çektikten sonra meşalelerle Seyit Rıza Parkı'na doğru yürüyüşe geçti. Emek Demokrasi ve Özgürlük Platformu tarafından gerçekleştirilen kutlamalarda yürüyüş boyunca Abdullah Öcalan lehine sloganlar atıldı.

Seyit Rıza Parkı'nda konuşma yapan BDP Tunceli İl Başkanı Ergin Doğru, PKK’nın uzattığı barış elini devletin tutmasını istediğini ifade etti. Emperyalistlerin Ortadoğu’da halkları boğazlaştırdığını belirten Doğru, buna karşı çıkacaklarını söyledi.

AK Parti’nin barış elini tutmasını, Kürt sorunun barışçıl bir şekilde çözülmesi için adım atılmasını istediğini dile getiren Doğru, “Mevcut hükümet iyi düşünmelidir. PKK Kürt hareketi barış elini uzatmıştır. Bu elin havada bırakılması yüzyıllara varabilecek yeni bir kanlı sürecin işareti olacaktır.

Bu savaş politikasından halklarımız kazanmayacaktır. Kazanamaz, çünkü toprağa verdiğimiz ezilenlerin, yoksulların çocukları oluyor. O yüzden AKP hükümetini uyarmayı görev sorumluluk biliyoruz. Derhal PKK’nin uzattığı barış elini tutun savaş politikalarından vazgeçin. Kürt sorunun demokratik ve barışçıl çözümü için adım atın.” dedi.

Basın açıklamasının ardından bir grup, sabah saatlerine kadar sürecek barış nöbeti tutmaya başladı.


CİHAN