Tunceli'de Mevlana anması

Tunceli'nin Çemişgezek ilçesinde, Hz. Mevlana düzenlenen bir etkinlikle anıldı. Çemişgezek İmam Hatip Lisesi öğrencilerinin öğretmenleri nezaretinde hazırladıkları anma programı okulun konferans salonunda yoğun katılımla gerçekleştirildi.

Tuncelide Mevlana anması
04 Ocak 2014 Cumartesi 15:28 tarihinde eklendi.

Etkinlik Kur'an-ı Kerim tilaveti ve mealinin okunmasıyla başladı. Canlı ney dinletisi ve beraberinde Mevlana şiirlerini okuyan öğrencilerin başarılı sunumları sayesinde, manevi yönden adeta insanı zenginleştiren değerler yeniden hatırlatıldı. Öğrencilerin Mevlana ve Şems'e ait sözleri okuması, Mevlana konulu oratoryo sunumu ve sinevizyon gösterisi ile devam eden program okunan duayla son buldu.

Tüm dünyada tanınmış, şair ve düşünce adamı Hz. Mevlana’yı anmak, anlamak ve anlatmak için böyle bir etkinlik düzenlediklerini belirten Çemişgezek İmam Hatip Lisesi Müdürü Cengiz Yıldırım, "Hz. Mevlana evrensel anlamda insanlara ışık olmuş büyük bir fikir, büyük bir gönül insanıdır. Bu etkinliğimizde Mevlana’nın ne olursan ol gel felsefesini, kardeşlik, hoşgörü, anlayış, sevgi, aşk felsefesini Öğrencilerimizle birlikte anlayabilmek ve anlatabilmek istedik. Öğrencilerimiz ve öğretmen arkadaşlarımızın programı hazırlayıp sunma aşamasına kadar ki istekli çalışmaları ve heyecanlarından büyük mutluluk duydum. Hepsine ayrıca teşekkür ediyorum.” dedi.


CİHAN