Tunceli'de TİKKO operasyonu

Tunceli'de yasadışı TKP/ML TİKKO örgütüne yönelik düzenlenen operasyonda aralarında Pertek İlçesi Bağımsız Belediye Meclis üyesi Ahmet Elma'nın da bulunduğu 5 şüpheli gözaltına alındı.

Tuncelide TİKKO operasyonu
31 Temmuz 2013 Çarşamba 20:28 tarihinde eklendi.

Malatya Cumhuriyet Başsavcılığı'nın yürüttüğü soruşturma kapsamında Tunceli kırsalında silahlı faaliyet yürüten yasadışı TKP/ML TİKKO örgütüne yönelik kent merkezi ve Hozat, Ovacık, Pertek ilçelerinde operasyon düzenledi.

Tunceli Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele ve Özel Harekat Şube Müdürlüğü ekiplerinin katıldığı operasyonda, örgütle irtibatlı oldukları ve örgüt adına faaliyet yürüttükleri belirlenen ve aralarında Pertek İlçesi Bağımsız Belediye Meclis üyesi Ahmet Elma'nın da bulunduğu 5 şüpheli gözaltına alındı.

Operasyon kapsamında Özgür Gelecek Dergisi Tunceli bürosunda da arama yapılarak, bilgisayar ve dokümanlara el konuldu. Operasyon kapsamında bazı şüphelilerin de arandığı öğrenildi. Tunceli'de yaklaşık 100 kişilik grup akşam saatlerinde Sanat Sokağı üzerinden Seyit Rıza Meydanı'na yürüyerek, gözaltıları protesto etti.

Özgür Gelecek Dergisi Tunceli Temsilcisi Erkan Doğan, gözaltıların keyfi olduğunu ileri sürerek, "Bu saldırılar devletin devrimcilere ve muhalif halk dinamiklerine ne ilk saldırısıdır ne de sonuncusu olacaktır. Devlet her dönem zalim ve zorbalara karşı yükselen her sesi kendine bir tehdit saymış ve var gücü ile saldırarak sindirmeye çalışmıştır.

Özellikle son dönemde Gezi Parkı direnişçilerine yönelik olarak gördüğümüz devletin gittikçe artan saldırıları ve sisteme karşı her pratik faaliyeti ortadan kaldırmayı amaçlamaktadır" dedi. 


DHA