Tunceli'den kötü haber

TUNCELİ kent merkezindeki polis merkezine bir grup PKK'lı tarafından düzenlenen saldırıda markete alışverişe giderken iki ateş arasında kalarak ağır yaralanan 26 yaşındaki Ayten Günhan, tedav gördüğü hastanede yaşamını yitirdi.

Tunceliden kötü haber
05 Eylül 2015 Cumartesi 10:54 tarihinde eklendi.
TUNCELİ kent içinde güpegündüz polis merkezine bir grup PKK'lı  tarafından düzenlenen, polis Murat Savaş Kale'nin şehit olduğu, 1 teröristin öldüğü, 1 teröristin de yaralı yakalandığı saldırıda, çatışma arasında kalıp ağır yaralanan 26 yaşındaki Ayten Günhan da tedavi gördüğü hastanede yaşamını yitirdi.
 
Tunceli'de dün saat 11.20 sıralarında Cumhuriyet Caddesi'nde bulunan Şehit Nahit Bulut Polis Merkezi'ne düzenlenen saldıran PKK'lılara, güvenlik güçleri anında karşılık verdi. Yüzlerce kişinin korku filmi gibi izlediği çatışmada, polis 30 yaşındaki Murat Savaş Kale ile çatışmanın ortasında kalan Ayten Günhan ağır yaralandı. Tunceli Devlet Hastanesi'ne kaldırılan yaralılardan polis Murat Savaş Kale şehit oldu, Ayten Gülhan da ameliyata alındı.
 
Çevreleri sarılan ve polisle çatışmayı sürdüren 2 PKK'lı yaralandı. PKK'lılardan 1'i ölü ele geçirilirken adının Baran Çetinkaya olduğu öğrenilen diğer PKK'lı da ağır yaralı kaldırıldığı hastanede tedaviye alındı.
 
AYTEN GÜNHAN DA KURTARILAMADI
 
Tunceli Devlet Hastanesi'nde dünden bu yana tedavi gören ağır yaralı Ayten Günhan da kurtarılamadı. Bekar olan, özel bir şirkette çalışan ve polis merkezi yakınlarındaki bir markete alışverişe gittiği sırada iki ateş arasında kalarak ağır yaralanan Ayten Günhan'ın, doktorların tüm çabasına karşın bu sabah yaşamını yitirdiği açıklandı. Ayten Günhan'ın cenazesi, otopsi yapılmak üzere Malatya Adli Tıp Kurumu'na gönderildi.
 
BİR PKK'LI YAKALANDI
 
Polis merkezine saldırının ardından güvenlik güçleri geniş çaplı operasyon başlatırken, olayla ilgili bir PKK'lı yakalandı. 
 
PKK'da 'Gabar- Dersim' kod adıyla faaliyet gösteren 36 yaşındaki Düzgün Biter'in aslen Elazığlı olduğu ve sorgusunun sürdüğü belirtildi.

DHA