Tunceli'nin başı ayılarla dertte

Tunceli'ndeki vatandaşların başı kış uykusuna yatmayan ayılarla dertte.

Tuncelinin başı ayılarla dertte
31 Aralık 2012 Pazartesi 15:26 tarihinde eklendi.

 

 Tunceli'nin Ovacık ilçesi Hanuşağı köyünde ayının köy kahvesini basıp bir vatandaşı yaralamasının ardından bu kez de Nazimiye ilçesine 3 kilometre uzaklıktaki Değirmendere mezrasında bir vatandaş yine ayı saldırısına uğradı. Köpeklerin yardımıyla ayıdan kurtulan şanssız tedavi altına alındı.
 
Nazimiye ilçesi Değirmendere mezrasında kar üzerinde gündüz saat 14.00 sularında hayvanlarına ot veren Şükrü Eker(61) birden bire karşısına çıkan ayının saldırısına uğradı. Şükrü Eker'i yere yatıran ve kolunu ısıran ayı, çoban köpeklerinin karşılık vermesi üzerine olay yerinden arkasına bile bakmadan hızla uzaklaştı. 
 
Şükrü Eker saldırı anını şöyle anlattı, “ Saat 14.00 sularıydı. Köy yakınlarında hayvanlarıma kuru ot veriyordum. Birden ayıyı karşımda gördüm, üzerime atladı ve kolumdan ısırdı. O sırada yakınımda 3 köpek vardı. Köpeklerden biri ayıya saldırarak arkadan ısırdı. Diğerleri de ayıya doğru koşunca ayı beni bırakarak kaçtı. Bende eve gelip Nazimiye ilçesine giderek kolumu doktora gösterdim. Gerekli müdahaleler yapıldı ve kolumdaki iki ayı yarası tedavi edildi ve kuduz aşısı yapıldı.”
 
Ayı saldırısından sonra iyice korktuklarını ve evlerinin dışına çıkamadıklarını belirten Eker yetkililerin kış uykusuna yatmayan ayılara çözüm üretmesini istedi.
 
Şükrü Eker’in oğlu Nurettin Eker ise ayı korkusu yaşadıklarını belirterek; “ Evimizde su yok. 5-6 km uzaklıkta su getiriyoruz. Şimdi ayı korkusu da var. Çok zor durumdayız." diye konuştu.

CİHAN