Tüp bebek hakkında merak ettiklerinizi sizlerle paylaşıyoruz

Evlendikten sonra hemen hemen bütün çiftlerin ilk isteği çocuk sahibi olmaktır. Fakat bazen işler istenildiği gibi gitmez ve yardım almak gerekir.

Tüp bebek hakkında merak ettiklerinizi sizlerle paylaşıyoruz
24 Temmuz 2015 Cuma 19:09 tarihinde eklendi.

Evlendikten sonra hemen hemen bütün çiftlerin ilk isteği çocuk sahibi olmaktır. Fakat bazen işler istenildiği gibi gitmez ve yardım almak gerekir. Böyle durumlarda tüp bebek yöntemi imdadınıza yetişir. Şimdi sizlere çok merak ettiğiniz bu konular hakkında bilgiler verelim


Bayanlarda yumurta erkeklerde de sperm olmadığı durumlarda embriyo donasyonu yöntemine başvurulur Embriyo donasyonu daha önce embriyolarını bağışlamış olan veya embriyolarını paylaşmak isteyen annelerden alınan embriyolarla yapılan bir yöntemdir. Dondurularak saklanmış veya taze yumurtalar kullanılarak yapılabilir.


Tüp bebek yönteminde gelişen teknoloji ile birlikte bebeğinizin cinsiyetini seçmek mümkün hale gelmiştir. Kıbrıs tüp bebekolarak tüp bebek yöntemiyle elde edilen embriyolar üzerinde inceleme yaparak hangi embriyonun kız hangi embriyonun erkek olduğunu belirleyebiliyoruz. Cinsiyet seçimi yapmak isteyen çiftler için tüp bebek tedavisinden sonra yumurta sayısı çoğaltılmaya çalışılır. 7 ile 12 gün arasında değişen bu sürede anne adayına ilaç tedavisi uygulanır.



Ardından büyüyen yumurta hücrelerine çatlama iğnesi yapılır ve yumurta toplama işlemiyle devam edilir. Yumurta toplama işlemi lokal veya genel anestezi yardımıyla yapılan bir işlemdir. Yumurtalar toplanırken baba adayından da sperm örnekleri alınarak yumurtalar döllendirilir. Oluşan embriyolar takibe alınarak 3. gün cinsiyetleri belirlenir. 2 gün sonra da embriyolar transfer edilerek tedavi bitirilir.


Tüp bebek kliniği
olarak yumurta donasyonu konusunda da sizlere bilgi verelim. Yumurta donasyonu veya yumurta nakli menopoza girmiş veya yumurta üretimi durmuş olan fakat bebek sahibi olmak isteyen anne adaylarına doğurganlığı olan başka kadınlardan alınan yumurtalarla kendi eşinin spermlerinin döllenmesi sonucu elde edilen yumurtaların anne adayına aktarılması ile son bulan bir tüp bebek uygulama şeklidir. Bu uygulamada daha önce çocuk doğurmuş genç ve sağlıklı yumurta vericileri tercih edilir. Yumurta bağışlayan kişinin kalıtsal hastalığı ve zekâ geriliği ile ilgili aile hikâyeleri olmamalıdır.


Sperm donasyonu
 
ise testisinden sperm elde edilemeyen erkekler için dünyadaki belirli merkezlerde alınan hareket şekil ve sayı bozuklukları araştırılarak uygun olan spermlerin saklanması ve gerektiğinde hazır olarak kullanılması yöntemidir. Depolama işlemi dondurularak gerçekleştirildiği için de sperm donasyonu denmektedir.