Tüp Bebek Tedavisi Nasıl Yapılır?

Tüp bebek tedavisi, en başarılı yardımcı üreme yöntemidir.

Tüp Bebek Tedavisi Nasıl Yapılır?
06 Mart 2017 Pazartesi 15:41 tarihinde eklendi, 1.387 kez okundu.

Tüp bebek tedavisi, en başarılı yardımcı üreme yöntemidir. Başarı oranları oldukça yüksektir. Her 100 çiftten 15’i kısırlık sorunu yaşadığı için bu aşamada tüp bebek tedavisine ihtiyaç duymaktadır. Tüp bebek tedavisinin nasıl uygulandığı ve ne kadar sürdüğü ise bu aşamada oldukça merak edilmektedir. Tüp bebek tedavisine başvurmadan önce tüp bebek tedavisi aşamalarını öğrenmek oldukça önem teşkil etmektedir.

Tüp bebek nedir?

Tüp bebek tedavisi 5 aşamadan oluşmaktadır. Tüp bebek tedavisinde ilk aşama, çiftin kısırlık durumunun belirlenmesi ve çifte en uygun prosedürün başlatılmasını sağlar. Ardından anne adayına uygun ilaçlar verilir. Bu ikinci aşamadır ve yumurtalıkların uyarımı olarak adlandırılmaktadır. Daha sonra ise uyarılan yumurtalar toplanır ve baba adayından sperm örneği alınır. Alınan üreme hücreleri, laboratuar ortamında döllendirilir ve ardından oluşan embriyolar anne adayının rahmine transfer edilir. Embriyo transferinden 12 gün sonra ise gebelik testi yapılır. Tüp bebek tedavisi başından sonuna kadar bir ayda tamamlanmaktadır. Tüp bebek tedavisinin hiçbir aşamasında anne adayının ağrı ya da acı duyması söz konusu değildir. Hastanede yatmak gerekmemektedir.

İnfertilitenin birçok nedeni tüp bebek ile başarıyla tedavi edilebilir - erkek infertilitesi, tubal hasar, endometriozis, ovülasyon sorunları ve açıklanamayan infertilite bunlara örnek verilebilir. Tüp bebek tedavisi, yumurta ve sperm bir gebelik oluşturmak için bir araya gelme şansını en yüksek düzeye çıkarmak için gerekli en iyi koşulları oluşturur.

·         İlk olarak, mevcut yumurta sayısını artırmak için ilaçlar alınır - buna yumurtalık uyarımı denir.

·         Sonra, yumurta toplama adı verilen bir işlem sırasında yumurtalar çıkarılır ve laboratuardaki yumurtalara sperm eklenir. Döllenme gerçekleştiği yer.

·         Tüp bebek, spermi doğrudan yumurta içine enjekte etmeyi içerdiğinde buna ICSI denir.

·         Embriyolog, daha sonra embriyonu seçer, rahim içine aktarılacak en iyi gebelik şansına sahip olduklarını düşünürler.

·         Diğer kaliteli embriyolar bir başka gebelik şansı için dondurulabilir.

·         IVF tipik olarak 6-10 yumurta bulundurduğundan, genç kadınların tek bir tedaviden bebek sahibi olma şansınız% 40-50'dir. Bu normal fertilite olan çiftlerin ayda iki kez gebelik şansına denk gelir.

Tüp bebek tedavisi tedavisi bazı riskler ve tedavideki yaygın yan etkilere sahiptir.  Tüp bebek tedavisi yani İn vitrofertilizasyon sonrasında dondurulmuş embriyolar olduğunda, bunlar eritilir ve daha sonraki bir aşamada uterusa transfer edilebilir. Bu, doğal bir döngü sırasında genellikle ovulasyona kadar birkaç kan testi gerektirir. Bazı durumlarda implantasyonu için uterusun hazırlanması için ilaçlar kullanarak bir döngüyü kontrol etmek gerekir. Embriyolar rahim içine uygun bir zamanda, IVF  yani tüp bebek döngüsünde olduğu gibi nakledilir.

Tüp bebek tedavisi ne kadar sürer?

Tüp bebek tedavisi genellikle başından sonuna kadar 1 ayda tamamlanmaktadır. Ancak bu süre her çift için değişmektedir. Kısırlık sorununa göre tedavinin süresi belirlenir. Bu sebeple de bazı çiftler için tüp bebek tedavisi daha kısa ya da daha uzun sürebilmektedir.

Tüp bebek fiyatları nedir?

Tüp bebek fiyatları, her tüp bebek merkezinde değişmektedir. Tüp bebek fiyatlarını etkileyen bir diğer faktör ise çiftin kısırlık sebebidir. Çiftin kısırlık sebebine göre tedavi planı yapıldığı için her çifte aynı uygulamaların yapılması söz konusu değildir. Bundan dolayı da her çifte farklı yöntemler uygulanır ve tüp bebek fiyatları her çifte göre değişmektedir. Tüp bebek fiyatları konusunda, fiyatlardan ziyade tüp bebek tedavisinin başarı oranları, merkezin eve canlı bebek götürme oranları araştırılmalıdır.

Kaynak: http://www.serkanoral.com/